1. Home
  2. Inspiratie
  3. 5 tips tegen schurende bovenbenen in de zomer

5 tips tegen schurende bovenbenen in de zomer

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 06 Juli 2022 | 11:11

Zon, zee, strand, bruine benen en warmte: de zomer heeft eigenlijk alleen maar voordelen, als je een fervent jurkjesfan bent. Maar voor iedereen die geen thigh gap heeft kan de combi warmte, zweet en een jurkje voor een vervelend probleem zorgen: schurende bovenbenen. No worries, we’ve all been there. Omdat een pijnlijke schuurplek tussen je benen wel het láátste is waar je op zit te wachten, check je hier ons stappenplan om die vervelende schuurplek te vermijden.

1. Bandelettes

Heb je ooit gehoord van bandelettes? Hoog tijd! Bandelettes zijn in feite gewoon stockings, van die sexy kousen, maar dan zonder het kousgedeelte. Wat je overhoudt is een soort kanten hoesje dat je om je bovenbeen schuift. Dit is speciaal gemaakt om bovenbenen te beschermen tegen het schuren. Topuitvinding om je favoriete pasteljurk te dragen.

2. Broekje

Heb je een vrij lange zomerjurk? Wil je naast bescherming tegen schuren ook bescherming tegen Marilyn Monroe-momenten?Dan kun je een dun broekje of een boxershort met pijpjes onder je jurk dragen.

3. Panty

Is het te warm voor zo’n dik broekje of een boxer? Ben je op zoek naar een luchtiger én goedkoper alternatief? Heel simpel: knip de ‘benen’ van een panty doormidden (in de breedte, hé, niet in de lengte) en maak je eigen – extra dunne – anti-schuurbroekje. Niet aan te raden als je er nog een beetje sexy uit wilt zien trouwens, want erg charmant is het niet. Voor date situaties, zie tip 1!

4. Huis-tuin-en-keuken

Als je geen zin hebt in al die extra kledingstukken (het is al warm genoeg!), dan zijn er gelukkig ook een hoop huis-tuin-en-keuken-oplossingen die je kunt uitproberen. Zo schijnen huidolie en deodorantstick goed te werken en wordt gezegd dat make-upprimer voorkomt dat je benen gaan zweten, en dus schuren. Klinkt vreemd misschien, maar een beetje glijmiddel zou (ook op dit gebied) wonderen kunnen verrichten. Het is het proberen waard!

5. Wijde jurkjes

Dit mag misschien een inkoppertje zijn, maar hoe wijder je jurk, hoe minder benauwd het down there wordt en hoe kleiner de kans op schuurplekken. Ben jij even blij met die wijde maxi-jurk! Heb je toch je oog laten vallen op een strakke jurk, doe dan je voordeel met de tips hierboven.

Laat je inspireren door deze leuke zomerjurkjes! Ja, die kan je nu allemaal dragen zonder zorgen.

Lees ook