1. Home
  2. Inspiratie
  3. Waarom een roze jurk voor een goede dosis power zorgt

Waarom een roze jurk voor een goede dosis power zorgt

Door Dionne - Maandag 08 April 2019 | 10:45

Pink, pink, pink it is. Het komende seizoen bewijst dat een girly roze jurk voor een enorme dosis kracht kan zorgen. Een jurk vol franjes, veren en in de kleur van jouw favoriete blush. We bekijken deze trend door onze roze bril, want we love it. Wat vind jij van deze trend? 

Succesverhalen van de roze jurk

Hoe kun je de aandacht trekken met behulp van een outfit? ‘Wear a prink dress’, aldus de Amerikaanse schrijfster Edit Wharton. De schrijfster ontmoette in 1987 haar literaire idool Henry James op een feest in Parijs. Tijdens de ontmoeting vroeg het gezelschap of ze samen met Henry James wilde dineren. Edith kon maar één reden bedenken waarom dit haar gegund was: haar roze Doucet-jurk. Hoewel Edith tijdens het diner niets durfde te zeggen, viel ze wel op in haar roze jurk.

En dan hebben we het succesverhaal van Marilyn Monroe in haar zuurstokroze jurk nog. Want wie kan die prachtige strapless jurk en de quote: ‘diamonds are a girl’s best friend‘ vergeten? Tijdens de avond werd gevraagd of ze zichzelf wilde bedekken met een boa en lange handschoenen. Desondanks maakte deze jurk haar tot een ster.

roze jurk

Back to 2019

Back to 2019. Een roze jurk is intens, maar vertaalt zich naar gevaarlijk punk tot alles wat babyachtig en schattig is. Toch ziet het er altijd weer feestelijk uit en draag je de roze jurk tot in de vroege uurtjes. Alexa Chung heeft in een interview met Vogue gezegd: “I’ve always had a great night in a pink dress”. Wij eigenlijk ook niet, als we er even over nadenken. Deze mooie tint, in welke vorm dan ook, zorgt voor een enorme kracht en een gevoel van zelfvertrouwen. Hoewel de roze jurk bij sommige ontwerpers wel een erg hoog Candy Crush-gehalte heeft, kunnen we deze trend zeker waarderen. Van delicate blush tot schokkend magenta en fuchsia. Wij hebben onze lievelingsjurken top 20 voor je op een rij gezet. Ga jij voor een stoere maxi jurk of een sexy cocktailjurkje?

Shop 20x roze jurken hier

Ben jij benieuwd naar de overige mode kleuren voor aankomend seizoen? Lees dan Dit zijn de knappe mode kleuren 2019 

Lees ook