1. Home
  2. Inspiratie
  3. Pastel jurken voor dit winter seizoen? Doen!

Pastel jurken voor dit winter seizoen? Doen!

Door Dionne - Woensdag 14 November 2018 | 12:13

Ieder seizoen heeft zijn eigen kleuren. Zo ook dit seizoen en voor wie denkt dat pastelkleuren alleen leuk zijn voor lente/zomer heeft het mis. Maar het is juist zo leuk om soms even je stijl op te schudden met nieuwe kleuren. Wanneer je social media opent komt deze trend meteen op je af. De grote namen zoals Miu Miu, Dries van Noten en Emilio Pucci weten deze trend naadloos door te voeren in hun collectie. Aankomend seizoen staat in het teken van kleurrijke items. Wij kunnen dan ook niks beters bedenken dan pastel jurken aan onze garderobe toe te voegen om zo de zware winterdagen net een beetje leuker te maken. 

Pastelkleuren dragen mensen meestal alleen wanneer het zonnetje schijnt of naar een bruiloft. Maar wie zegt dat je er in de herfst/winter moet bijlopen als een depressief vogeltje? Niemand. Een all black outfit is op sommige dagen echt wel fijn, maar wanneer je in de mood bent om net iets vrolijkers van je outfit te maken dan zijn daar de pastelkleuren. Het dragen van pastel jurken in de herfst/winter is niet alleen onverwachts, maar het is ook een mooie manier om het winterseizoen te omarmen.

pasteljurken

Beeld cc links: SELECTED

Pastel jurken: de wintervariant

Ontwerpers snappen maar al te goed dat we ons niet willen beperken tot één kleurenthema per seizoen, daarom bieden zij items in violet, poederblauw en lichtgeel. Wat is belangrijk om te weten voordat je deze trend gaat doorvoeren in je kledingkast? Kies vooral voor zwaardere stoffen zodat ze ook echt in de wintermaanden gedragen kunnen worden. Kies voor een outfit in één kleur met matchende schoenen of ga voor witte stoere laarzen. Een mintgroene maxi jurk met een oversized wollen trenchcoat of een corduroy jurkje in krokus paars is ook een goed idee. Well, enough said.  Visuele inspiratie nodig? Daar gaan we dan.

Lila paars

Is jouw favoriete pastelkleur lila? Thank us later. 

Mint groen

Mint groen is ook all over!  Mooi met een doorschijnende panty en een colletje onder de jurk.

Mellow roze

Dit seizoen is het allowed om je als een zuurstok te kleden. En wij snappen heel goed waarom.

Lees ook