1. Home
  2. Inspiratie
  3. Oscar de la Renta-jurken kijken in Atlanta

Oscar de la Renta-jurken kijken in Atlanta

Door Britte Kramer - Zaterdag 29 Augustus 2015 | 10:03

De koning van de sprookjesjurk was-ie, de vorig jaar overleden ontwerper Oscar de la Renta. Het volume, de stoffen, de kleuren; ze geven je een instant prinsessengevoel (stellen we ons zo voor). Ernaar kijken is in elk geval al bijzonder prettig – mits je niet het jaloerse type bent. Voor alle extreme jurkenfans die nog op zoek zijn naar een vakantiebestemming: van 3 oktober tot 21 december, een overzichtstentoonstelling van het werk van Oscar de la Renta, in modemuseum SCADfash in Atlanta, Amerika.

Een foto die door oscarprgirl is geplaatst op


Openingsexpositie
Het gloedjenieuwe SCADfash, dat een faculteit is van de Savannah College of Art and Design, zet zichzelf meteen goed op de kaart door de jurken van Oscar de la Renta als openingsexpositie in te zetten. Het museum richt zich op verleden, heden én toekomst; deze expositie op halverwege de jaren ’60 tot aan nu. Er komen dus jurken voorbij die gedragen zijn door De la Renta-fans zoals Taylor Swift en Oprah Winfrey.

Ovation for Oscar
En als je er dan toch bent, dan kun je meteen een kijkje nemen tussen de jurken van onder meer Givency en Saint Laurent. Of je bekijkt de documentaire die er draait: Ovation for Oscar. Dit eerbetoon is gemaakt door SCAD-studenten en laat zien hoe het er achter de schermen aan toeging bij het samenstellen van de expositie.

Lees ook