1. Home
  2. Inspiratie
  3. Ophef rond Hervé Léger’s ‘bandage dress’

Ophef rond Hervé Léger’s ‘bandage dress’

Door Britte Kramer - Maandag 17 Augustus 2015 | 17:50

Herve Leger campagne

Tumult in modeland! En dan vooral rond de burelen van het modehuis Hervé Léger. Patrick Couderc, die aan het hoofd van MJH Fashion staat, en daarmee in Groot-Brittannië verantwoordelijk is voor de distributie van het merk, heeft nogal pittige uitspraken gedaan tijdens een interview met The Daily Mail, dat gisteren werd gepubliceerd.

De eerste bandage dress werd door Hervé Léger ontworpen in de jaren ’80. Sindsdien wurmde menig celeb zich in een van de strakke, elastiek-achtige jurkjes. Victoria Beckham, Rihanna, Kate Winslet en Caitlyn Jenner zijn bijvoorbeeld grote fans van deze bodycon classic. Maar of Patrick Couderc hier blij mee is?

De Lijst
Dit is de lijst waar je aan moet voldoen voor je je van Couderc in een mummiepak deluxe mag hijsen:
– Niet voluptueus zijn (oftewel: dun zijn)
– Niet ’te aanwezige’ heupen hebben
– Een aanzienlijke voorgevel hebben
– Weinig levensjaren op de teller hebben staan
– Geen lesbienne zijn
– Genoeg klasse hebben (anders krijg je als celebrity sowieso geen gratis jurk)

Uit context getrokken?
Een behoorlijk schokkend rijtje, of niet? Daarbij vragen we ons af of het aantal vrouwen dat dit hele lijstje af kan vinken groot genoeg is om het modehuis draaiende te houden. Het zou ons dan ook niet verbazen als de woorden hier en daar wat uit context zijn getrokken, en Couderc het allemaal niet zo naar bedoeld heeft (zo leek het in het geval van de lesbiennes bijvoorbeeld of hij wilde zeggen dat dit soort heftige jurkjes niet gemaakt zijn voor hardcore broekentypes, waar wij dan best wel weer in kunnen komen).

Wat Hervé Léger erover zegt
However, het kwaad is al geschied; het merk Hervé Léger wordt op Twitter en consorten al flink door het slijk gehaald. In een officieel statement verklaart het modehuis dan ook dat de uitspraken van Patrick Couderc niet stroken met dat waar Hervé Léger by Max Azria voor staat, namelijk: ‘sensualiteit, glamour en vrouwelijkheid, zonder discriminatie’.

Hoe het wèl moet:

Lees ook