1. Home
  2. Inspiratie
  3. De bodycon is weer terug van weggeweest: zo stijl én draag je hem

De bodycon is weer terug van weggeweest: zo stijl én draag je hem

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 11 Januari 2022 | 16:34

Goed nieuws: de bodycon jurk is terug van weggeweest! In tegenstelling tot de jaren ’90, is de jurk gemaakt van fijne materialen zoals wol en katoen. Je gaat voornamelijk de lange variant met de lange mouwen zijn dit jaar helemaal in. Hierdoor is de jurk ontzettend classy en zit heerlijk. Maar 2022 wordt ook het jaar van de sexy én stijlvolle jurkjes. Je ziet daarom ook veel feestelijke exemplaren – wat dacht je van zo’n parel als deze rode jurk?

Een bodycon jurk is er voor iedereen

Om maar met de deur in huis te vallen: een aansluitende jurk staat niet alleen goed bij vrouwen met een smalle taille en een kleine cupmaat. Oók bij een vrouw met mooie met rondingen staat de bodycon jurk ontzettend mooi. Als je zwanger bent, is zo’n jurk ook een goed idee. Als je zwanger bent staat een bodycon jurk ontzettend vrouwelijk: je buik en andere pluspunten zijn zichtbaar.

Hoe draag je de bodycon jurk? – advies per figuur 

Plank figuur
Heb jij een recht figuur? Geef dan je lichaam wat meer body door te kiezen voor een bodycon met pofmouwen of een drukke, vrolijke print. Ook een jurk waar de focus ligt op je decolleté zullen jou goed staan. Je zult verstelt staan van het resultaat!

Appel figuur
Is bij jou alles rondom wat breder dan andere lichaamsdelen? Als je een appel figuur hebt, ligt de nadruk al snel op jouw heupen en taille. Leg de focus op je benen door te kiezen voor een korte jurk met een V-hals. Sexy en stijlvol!

Zandloper figuur
Met een zandloper figuur staat élke bodycon jou. Of je nou voor een warme, gebreide variant gaat of een sexy rode strapless: jij rockt de bodycon jurk als geen ander! Maak je outfit af met een paar mooie pumps of laarsjes.

Peer figuur
Benadruk je prachtige volle heupen en billen in een bodycon! Breng je lichaam wat meer in balans door de focus ook op je schouders te leggen en ga voor een jurk met lange mouwen met drukke print.

Hart figuur
Omdat jouw bovenkant breder is dan de onderkant, kies je voor een bodycon dress met een diepe v-hals. Maak je look af met een tailleriem om je slanke taille te benadrukken. Zo laat je jouw sterke punten shinen!

Inspiratie nodig? Bekijk hier een selectie van deze musthave!

Lees ook