1. Home
  2. Inspiratie
  3. Vrouw past gemiddeld 21.000 kledingstukken

Vrouw past gemiddeld 21.000 kledingstukken

Door Elise Takkenberg - Zaterdag 06 Juli 2013 | 10:00

Shoppen: een sport die ons op het lijf is geschreven. Koopjesjagen, de leukste kledingstukken uit een overvol rek trekken, alles passen en uiteindelijk met tassen vol thuiskomen. Uit onderzoek blijkt dat wij iedere keer reuze enthousiast de paskamer binnen stappen; we passen gemiddeld 21.000 kledingstukken in ons leven. 

Van deze 21.000 kledingstukken gaat ongeveer de helft mee naar huis, oftewel ongeveer 10.500 kledingstukken verdwijnen terug in de kledingrekken. Volgens het onderzoek past een vrouw per shopping sessie gemiddeld 10 kledingstukken, waarvan er vijf daadwerkelijk de kassa halen.

“Voor een groot deel van de vrouwen is het aanpassen van verschillende kleding het beste onderdeel tijdens het winkelen. Samen met vriendinnen spenderen zij uren aan het passen van aparte kledingstukken”, aldus de onderzoekers.

Van de vijf kledingstukken die mee naar huis gaan, is er ongeveer één een miskoop. Dit komt neer op ongeveer 2205 miskopen per leven. Dit leven is gebaseerd op de tijd dat een vrouw actief shopt, ongeveer 45 jaar.

Als laatste is er een top 10 samengesteld met redenen om kleding terug te brengen. Met stipt op 1: ‘past niet goed’. En dat terwijl je ruim 21.000 kledingstukken hebt gepast! Het lijstje:

1.  Past niet goed
2.  Niet zo leuk
3.  Van gedachte veranderd
4.  Schuldgevoel
5.  Elders goedkoper
6.  Slechte reacties van partner/vriend
7.  Past niet bij een ander item
8.  Legt nadruk op kont
9.  Legt nadruk op heupen
10. Maakt borsten groter

Pas jij altijd alles van tevoren, of koop je regelmatig een miskoop?

Shoppen online | Jurkjes.nl

Lees ook