1. Home
  2. Inspiratie
  3. Onderbroeken jurk van Antoine Peters

Onderbroeken jurk van Antoine Peters

Door Admin - Maandag 05 September 2011 | 15:22

Van strings en boxers tot slips en omaonderbroeken. De nieuwste creatie van Antoine Peters bestaat enkel uit deze items. Hij is, samen met andere kunstenaars, ontwerpers en stylisten, door KesselsKramer Outlet benaderd om een alledaags object in iets anders te transformeren. De kunst was hierbij om zo min mogelijk andere materialen te gebruiken.

‘Wat is er meer alledaags dan onze onderbroek?’, dacht Antoine Peters. Met de onderbroeken als uitgangspunt ging Peters aan de slag. ‘Ik heb ze in repen geknipt en aan elkaar geknoopt. Ik heb echt alles van de slipjes gebruikt. Hierdoor is het van veraf een mooie kleurrijke jurk, maar ervaar je van dichtbij de verrassing dat hij in zijn geheel uit onderbroeken bestaat.’ Zo werd de ‘Knickers Dress´ geboren.

De KK Outlet heeft de gloednieuwe tentoonstelling Object Abuse bedacht om te laten zien hoe materiaal hergebruikt van worden. Een ander leuk weetje is dat de onderbroeken jurk en de creaties van de andere kunstenaars tijdens de expositie te koop zijn. De opbrengst wordt gedoneerd aan de St Monica’s of Hackney Primary School Art Department.

Toevallig een shopweekendje naar Londen gepland deze maand? Bezoek dan vooral even de Object Abuse tentoonstelling bij KesselsKramer Outlet, 42 Hoxton Square Londen. Te zien van 2 tot en met 25 september.

Wat vind jij van de onderbroeken jurk?

Antoine-Peters - onderbroeken jurk

Antoine Peters Knickers Dress

Antoine Peters Knickers Dress

Antoine Peters Knickers Dress

Lees ook