1. Home
  2. Inspiratie
  3. Hotel Modez in Arnhem geopend

Hotel Modez in Arnhem geopend

Door Marise Doeve - Maandag 17 September 2012 | 13:38

Afgelopen vrijdag hadden wij de eer om de opening van Nederlands nieuwste aanwinst bij te mogen wonen: mode en design hotel Modez in Arnhem. Lees en bekijk hier ons uitgebreide verslag.

Arnhem, de stad waar Nederlands grootste ontwerpers vandaan komen en de stad die zichzelf op de kaart zet als ‘Arnhem Modestad’. Toch staat de stad bij velen niet zo bekend. Door het creëren van een modekwarter wil Arnhem toch hoger op deze kaart komen. Het modekwartier in de wijk Klarendal is een buurt vol winkels en ateliers van jong ontwerptalent en gevestigde namen.

En in een modekwartier hoort natuurlijk ook een modehotel, en dan bedoelen we niet een modehotel zoals je misschien kent uit Amsterdam. Nee, een écht modehotel, waar je het gevoel van mode echt kan proeven en voelen.

Mode en Design Hotel Modez in Arnhem en Café Caspar

Niemand minder dan Piet Paris bedacht het unieke hotelconcept, ontwierp het logo en is verantwoordelijk voor de art direction. Voor de inrichting van de 20 kamers vroeg hij een aantal Nederlandse modeontwerpers, waarvan een groot deel aan de Arnhemse kunstacademie studeerde of welke een atielier hebben in de stad.

Na jaren organisatie, planning en geregel was het vrijdag dan zover; het hotel werd geopend. Onder het genot van een glaasje champagne verzamelden we bij café Caspar, het café van hotel Modez. Een heerlijk laagdrempelig café met spelletjes in de hoek, een gezellige bar en natuurlijk (hoe kan het ook anders) een stijlvolle inrichting.

Roel de Boer en Kim van der Linden (gekleed in een prachtige jurk van Kasia Markovic) vormen het management voor hotel Modez en heette ons welkom. Na het bedanken van alle sponsoren en in het speciaal Piet Paris voor zijn enorme bijdrage was het zover. Voorgegaan door de designers zelf mochten we het hotel in.

Kamer voor kamer zijn we door het hotel gegaan en gingen we van wereld naar wereld, van de rustgevende tentkamer van Humanoid naar de huiselijke en gezellige kamer van Mimi Berlin en de hysterische kamer van People of the Labyrinth.

Waar wij vooral van onder de indruk waren was de humor van Antoine Peters, de ontzettend lieve Sjaak Hullekes met misschien wel de meest mannelijke kamer en uiteraard de lift!

Bekijk hieronder ons fotoverslag.

De lift in mode hotel Modez in Arnhem

De lift in hotel Modez is een ervaring op zich. Een lift zonder omheining waardoor je op een soort zwevend plateau staat die je door de jaren mode meeneemt.

De kamer van Sjaak Hullekes in mode hotel Modez in Arnhem

Wil je graag een overnachting in hotel Modez maar ben je bang dat je partner het niks vindt? Dan boek je de kamer van Sjaak Hullekes! Met donkere glanzende muren, ruwe materialen en ‘stoere’ accessoires is dit zeker de meest mannelijke kamer van het hotel.

De gebreide kamer in Hotel Modez door Caroline Evers

Wij worden er al kriegelig van als we dit zien maar Caroline Evers heeft zich helemaal laten gaan in deze kamer. Van gebreide gordijnen, kussens en lakens tot gebreide stoelen, lampenkappen, krukjes en kledinghangers. Hoe lang zal ze daar wel niet aan hebben gewerkt? Gelukkig is het resultaat om in weg te dromen.

De Patchwork kamer van Antoine Peters in hotel Modez in Arnhem

Bang dat de verveling toeslaat in het hotel? Met de kamer van Antoine Peters hoef jij je nooit te vervelen. Zijn patchwork thema heeft hij doorgevoerd in het behang door een ‘patchwork’ van QR-codes te maken. En ja, iedere code werkt! Antoine deed het zelf even voor en was blij dat hij één van de ‘mildere’ versies te pakken had.

De kamer van Bas Kosters in hotel Modez in Arnhem

Bas Kosters dook voor de gelegenheid het bed in met drie vrienden. In de stijl van John Lennon en Yoko Ono hangen er posters boven het bed met ‘Gay peace’ en ‘Love peace’ om aandacht te vragen voor de gelijke rechten van seksuele minderheden.

Over hotel Modez

De naam Modez komt voort uit de samenstelling Mode, Design en ArtEZ, voorheen de Arnhemse kunstacademie. Naast de modevormgeving maken ambacht en productontwerp een belangrijk deel uit van de inrichting van het hotel. Het hotel richt zich op zowel zakenmensen als modeliefhebbers. Door verschillende type kamers aan te bieden is een kleine kamer al te boeken voor € 99,- voor twee personen. Zo kunnen ook (mode)studenten een keertje overnachten in hotel Modez.

Wij hebben ons oog laten vallen op de suite van Piet Paris, maar zijn stiekem toch ook wel onder de  indruk van de kamer van Antoine (wat zal er nog meer verstopt zijn in die QR codes?). Voor meer informatie over het hotel en de kamers klik hier. In welke kamer zou jij wel een keer willen overnachten?

Lees ook