1. Home
  2. Inspiratie
  3. Herfsttrends 2023: 7 nostalgische jurkjes die deze herfst terugkeren in stijl

Herfsttrends 2023: 7 nostalgische jurkjes die deze herfst terugkeren in stijl

Door Ilse.bloemendal - Maandag 02 Oktober 2023 | 08:00

De wereld van mode is een eeuwig draaiende cyclus, waar trends van vroeger steeds opnieuw hun weg vinden naar het heden. Deze herfst staat in het teken van een nostalgische mode-revival, waarin we worden getrakteerd op een terugkeer van enkele tijdloze jurkjes die ooit de kledingkasten van iconische beroemdheden sierden. Ontdek hier welke 7 soorten nostalgische jurkjes dit seizoen opnieuw hun opwachting maken.

1. De polka dot swing jurk

De polka dot swing jurk, geliefd door stijliconen zoals Audrey Hepburn en Marilyn Monroe, maakt een glorieuze comeback. Deze tijdloze jurk met zijn speelse stippenpatroon en elegante silhouet belichaamt de klassieke Hollywood-glamour. Draag deze jurk met parelaccessoires en pumps voor een look die rechtstreeks uit de jaren 50 lijkt te komen.

2. De Wikkeljurk à la Diane von Fürstenberg

De iconische wikkeljurk die door niemand minder dan Diane von Fürstenberg in de jaren 70 werd gepopulariseerd, is weer helemaal in de mode. Deze veelzijdige jurk flatteert verschillende lichaamstypes en kan zowel overdag als ’s avonds gedragen worden. Combineer met een brede taille riem en enkellaarsjes voor een eigentijdse twist.

3. De slipdress uit de Jaren 90

Een vleugje 90s nostalgie komt terug met de zijden slipdress. Denk aan stijliconen als Kate Moss die deze jurkjes met nonchalante elegantie droegen. Deze jurkjes kunnen solo gedragen worden voor een verleidelijke avondlook, of gelaagd met een coltrui en laarzen voor een trendy dagelijkse outfit.

4. Het a-lijn minijurkje

Het A-lijn minijurkje, populair in de jaren 60, is perfect voor de herfst. Stijliconen zoals Twiggy rockten dit speelse ontwerp destijds al. Combineer met hoge laarzen en een sjaal met print voor een moeiteloos coole uitstraling.

5. De bohemian maxi jurk

De 70s bohemian stijl komt weer tot leven met de terugkeer van de maxi jurk. Denk aan de free-spirited vibes van Jane Birkin en Stevie Nicks. Draag deze jurk met een leren jasje en enkellaarsjes voor een eigentijdse interpretatie.

6. Het off-shoulder empire jurkje

Het romantische en flirterige off-shoulder empire jurkje, dat populair was in de 18e eeuw, maakt een moderne comeback. Keira Knightley heeft deze stijl op de rode loper laten schitteren. Draag met delicate sieraden en sandalen met enkelbandjes voor een gracieuze uitstraling.

7. De pofmouw pracht

Pofmouwen uit de Victoriaanse tijd vinden hun weg terug naar onze kledingkasten. Denk aan iconen zoals Princess Diana die deze dramatische mouwen met elegantie droegen. Kies voor een jurk met pofmouwen en combineer met minimalistische accessoires om de aandacht op deze unieke stijl te vestigen.

Lees ook