1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: leren jurkjes

Musthaves: leren jurkjes

Door Ilse Bloemendal - Dinsdag 04 Oktober 2022 | 11:04

Een van dé grootste modetrends voor het najaar/ winter van 2022: leren jurkjes. Hermès, Gucci, en Alexander McQueen stuurden leer in allerlei soorten vormen en maten de catwalk op. Of je nou voor een lange maxi jurk, een strakke bodycon of een exemplaar gaat: met een leren jurk loop je er helemaal volgens de trends bij. Kies wel voor een faux leather exemplaar – het is immers dierendag vandaag.
Leren jurken zijn een musthave voor in je kast: stijlvol, chique en stoer! Zo draag je ze.

On trend: ga voor een mooie kleur

Wil je meegaan met de laatste trends? Ga dan niet voor een zwart exemplaar. Een leren jurk doet het júist goed in een sprekende kleur als groen, bordeauxrood, herfstgroen of bruin. Leuk om te combineren met een lange blazer en laarsjes. Trendy én stijlvol!

Klassiek: ga voor een faux leather midi dress

Als jouw stijl klassiek is, dan past een faux leather midi dress perfect bij de rest van je garderobe. Ga voor een zwart exemplaar met een ceintuur om je vrouwelijke vormen te benadrukken. Maak het af met een paar leren laarzen en je ziet er super chic uit. Oh la la! 

Zakelijk: met een coltrui

Een leren jurkje is ook geschikt voor naar je werk. Met een fijne coltrui eronder creëer je een zakelijke look. Ook is het lekker warm. Wie zei dat er geen leuke werkoutfits bestaan?! Leren jurkjes, wij zijn verliefd! Staat leuk met een paar laarsjes of hakken.

Sexy: leren jurkjes met uitgaan!

Leer staat ontzettend sexy. Ideaal voor een avondje uit. Ga voor een strakke bodycon variant en combineer dit met een paar mooie oorbellen en armbanden. Keuzestress? Totaal niet nodig! Laat je inspireren door deze verschillende leren jurkjes. Kies je voor een jurk met leren details of ga je voor de total leather look? 

Lees ook