1. Home
  2. Inspiratie
  3. Musthaves: Blazerjurken

Musthaves: Blazerjurken

Door Ilse Bloemendal - Vrijdag 17 Juni 2022 | 06:00

Bye bye keuzestress, want met maar één item ben jij direct klaar voor de dag: De blazerjurk! Creëer een stoere look met stoere bikerboots of steel de show tijdens een chique gelegenheid met hakken. Lees hier hoe je deze musthave als een echte fashionista draagt.

De blazerjurk is terug van weggeweest

De blazerjurk: you love it or you hate it. Wij zijn er in ieder geval helemaal verliefd op deze trend. De blazerjurk was in de jaren ’80 ook helemaal hip. Of je hem nou draagt naar een chic diner met hakken, hem stijlt met een paar stoere boots of hem draagt tijdens een vergadering op werk – een (oversized) blazerjurk is altijd een slim idee. Ideaal voor als het wat kouder is of tijdens een zwoele zomeravond, want de blazerjurk is een stuk warmer dan een normale jurk.

Modetrends van 2022: de blazerjurk

Blazerjurken zijn er in verschillende patronen en pasvormen. Deze stijlvolle jurk is een echte musthave die met de juiste accessoires geschikt is voor elke gelegenheid. Creëer een classy look door een zwarte blazer dress te combineren met hoge laarzen, of pak helemaal uit met bikerboots onder een glitter versie voor de ultieme festival look! Kortom, een echte musthave in je kledingkast! Er is altijd wel een mooi exemplaar voor jou te vinden.

Stylingtips by Jurkjes.nl

Maar hoe stijl je deze musthave? Het principe is eigenlijk heel simpel. Je look wordt voornamelijk bepaald door je schoenen. Onze tips: stoere boots, overknee laarzen, hakken of slippers. Mag het nog wel een stuk vrouwelijker? Maak het dan sexy met een riem, zo leg je meer accent op je taille. Zorg tot slot voor een glitterende clutch om een echte party look te creëren.

De leukste blazerjurken shop je hier

Voor welk exemplaar je ook gaat, met de blazer jurk zit je altijd goed. Ben je er nog niet over uit welke blazer jurk bij jou past? Bekijk de mooiste exemplaren hieronder.

Lees ook