1. Home
  2. Inspiratie
  3. Modetrends 2022: deze jurkjes gaan we overal zien

Modetrends 2022: deze jurkjes gaan we overal zien

Door Ilse Bloemendal - Woensdag 12 Januari 2022 | 17:00

Na de vele fashion weeks, wordt het langzaamaan duidelijk welke fashion trends we in 2022 terug gaan zien. Van maxi dresses tot jurken in aardetinten: er komen dit jaar allerlei nieuwe, fashionable trends aan. Welke gelegenheden je ook op de planning hebt staan: laat je verleiden door deze fantastische jurkentrends van 2022 en je zult gegarandeerd de juiste outfit vinden.

Een maxi jurk is onmisbaar

Je hebt het je waarschijnlijk de afgelopen jaren al gerealiseerd, maar een maxi-jurk is een onmisbaar kledingstuk in je kledingkast. Je kunt de jurk het hele jaar door dragen, het item zit heerlijk en is super stijlvol. Combineer ze in de winter met een paar leuke laarsjes en draag ze in de zomer met mooie pumps of sandalettes. Ga je liever voor een kleurrijke variant of eentje met een bijzondere print?

Het contact met de natuur

Het contact met de natuur zie je in 2022 veel terug. Dit jaar word je overladen met dierenprints en jurken in aardetinten. Denk aan een mosgroene of kastanjebruine jurk voor in de winter. In de zomer kan je dan weer voor de lichtere tinten gaan, zoals beige. Dierenprints zijn ook helemaal terug van weggeweest. Wat dacht je van een panter- of zebraprint?

Bodyconjurk maakt een comeback

De bodyconjurk – een musthave uit de jaren ‘90 – maakt dit jaar een comeback. Een bodyconjurk is sexy en heeft een moderne en eigentijdse look. Ga voor een comfortabel exemplaar en kies voor een gebreide stof – comfy kleding blijft ook dit jaar een trend. Heb je een feestje? Denk dan aan een bodycon met rushes of een velvet variant. Glanzende stoffen komen dit jaar ook helemaal terug!

De slip dress is elegant

Hoe eleganter, hoe beter. Na de bustiers en korsetten van de afgelopen zomer, maakt de slip dress in 2022 zijn entree. Een slip dress is een eenvoudige, op lingerie geïnspireerde jurk. Vroeger werd de jurk namelijk vooral gedragen als ondergoed, vandaar dat sommige van jullie even moeten wennen aan deze trend. Maar dit jaar draag je de jurk gewoon als een fashion item en maak je je look af met een leren jasje als het wat kouder is.

De mini-jurk voor overdag

De mini-jurk komt in 2022 weer helemaal terug. Dat je deze tijdens een avondje uit kan dragen, weet iedereen wel. Maar dit jaar draag je hem ook overdag. Combineer hem in de winter met een dikke panty, een blazer en hoge laarzen. Zomers draag je hem met een paar leuke hakken of slippers. We love it!

Feestelijke jurkjes zijn niet alleen maar gemaakt voor kerst

Dit jaar is hét moment om helemaal uit te pakken als het aankomt op outfits. Feestelijke jurkjes zijn namelijk niet alleen maar gemaakt voor kerst. Geef maar toe, het is toch zonde dat je die jurkjes met glitter maar een paar dagen per jaar kan dragen? Breng daar dit jaar verandering in en maak een krachtig statement met jouw feestelijke jurk. Wanneer je hem draagt met een blazer of een leren jasje, ziet het er gelijk al een stuk minder kerstig uit.

Voor welke jurkjestrend ga jij?

Lees ook