1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn de modekleuren voor in je herfst/winter garderobe

Dit zijn de modekleuren voor in je herfst/winter garderobe

Door Dionne - Donderdag 18 Oktober 2018 | 09:14

Dit seizoen is het raadzaam om al het ‘saaie’ uit je garderobe te schrappen. Het is geen donker palet aan zwart, grijs en marineblauw. Je zou bij deze modekleuren voor herfst/winter 2018-2019 bijna denken dat het lente wordt: brighter than sushine! Misschien even wennen, maar je kunt met deze kleuren eindeloos combineren en mooie outfits samenstellen.

Zo zagen we bij Elisabetta Franchi bijvoorbeeld een lichtgele jas met poederroze laarzen voorbijkomen. Hmm, ja je moet het eerst zien dan geloven. Maar je bent na het zien van deze inspiratiebeelden fan! Blauw en geel zijn twee belangrijke kleuren voor aankomend seizoen. Het is het seizoen van lef hebben en gedurfde combinaties maken. Daarnaast hebben ontwerpers inspiratie gehaald uit de natuur. Je ziet ook veel kledingitems in de kleuren bosgroen, oranje en roodtinten.

Modekleuren herfst/winter 2018

Beeld cc: The Atlantic Pacific 

Modekleuren winter 2018-2019

Kleurenexpert Pantone analyseert altijd de belangrijkste kleuren op de catwalk. De belangrijkste kleuren hebben wij voor je op een rij gezet zodat je de trends van de catwalk klakkeloos over kunt nemen. Sommige combinaties zijn misschien gedurfd, maar het is soms juist een keer leuk om uit die comfort zone te stappen.

Geef je hum een boost!

Dat we ieder najaar behoefte hebben aan warmte is een feit. Het is een seizoen waar zeker creatievelingen blij van worden en waar je flink kunt mixen en matchen. Wij geven hieronder een indicatie van de laatste modekleuren, maar natuurlijk moet je gewoon lekker aantrekken waar jij je goed in voelt! Optimistisch kleden helpt wel om je humeur een boost te geven. Kies voor felle kleuren, zoals oranje en violet en je zit fijner in je vel! Natuurlijk zijn er ook van die dagen dat je een oversized grijze wollen trui aan wilt trekken en even als muis door het leven wil gaan, totally okay. Voor andere dagen heeft de fashion scene een oplossing voor je!

Paars: En dan met name violet is zeer geliefd.

Olijfgroen: En dan een mix tussen groene en bruine olijven. Pretty!

Geel: Lichtgeel, donkergeel, okergeel; alles kan en mag.

Petroleumblauw: Heel warm en het is alweer een tijd geleden dat we deze kleur zagen.

Dieprood: Neigt bijna naar wijnrood, maar prachtig voor een avondje stappen.

Ben je ook benieuwd naar de modetrends voor aankomend seizoen? Lees dan hier de modetrends voor het najaar 2018! 

Lees ook