1. Home
  2. Inspiratie
  3. Mix en match jurkjes met jassen dit najaar

Mix en match jurkjes met jassen dit najaar

Door Dionne - Maandag 23 September 2019 | 22:23

Met het najaar voor de deur vinden veel vrouwen het lastig om jurkjes te blijven dragen. Zomerjurkjes combineren in de dagelijkse look is vaak geen probleem, maar wanneer het herfst wordt weten veel vrouwen ineens niet hoe ze de gehele look moeten combineren. Gelukkig zijn er ontzettend veel manieren om jurkjes óók gewoon in de herfst en in de winter te dragen. In dit artikel geven we je enkele tips hoe je het beste jurkjes met jassen kunt mixen en matchen. Het grootste voordeel van het hele jaar jurkjes dragen, is het grote comfort dat een jurk met zich meebrengt. Combineer dat met een fijne trendy jas en je hebt een topcombinatie.

Stijlvolle tussenjassen in het najaar

Wij zijn hartstikke fan van de herfst. Niet per se door de regenachtige donkere dagen, maar door het feit dat we de leukste items met elkaar kunnen combineren voor een herfstige look. Soms is het heerlijk om na een warme zomer weer een jas te kunnen dragen buiten, zonder dat je het té warm hebt. Voor welke jas je boven een jurkje gaat in het najaar hangt geheel af van je eigen smaak. De perfecte tussenjas boven een jurk is de klassieke trenchcoat en dan het liefste een trenchcoat in een natuurlijke kleur. Kies bijvoorbeeld voor beige, een van de kleuren van het najaar van 2019/2020 of ga voor een mooie donkergroene kleur. De trenchcoat is vooral passend bij jurkjes die boven, op of net over de knieën vallen. Hiermee creëer je al heel snel een stijlvolle look zonder daar al te veel voor te hoeven doen. Ook kun je kiezen voor een net jasje dat net iets korter valt, zoals een mooi wollen colbert of een suède blazer.

Kies voor een stoere look deze herfst en winter

Natuurlijk kun je ook voor een meer pittige look kiezen in het najaar. Ben je bijvoorbeeld gek op little black dresses of juist de meer basic midi-jurkjes, zoals een zwarte of donkerblauwe katoenen jurk? Draag daar overheen dan een te gek leren jasje, zoals een hip bikerjack dat net iets oversized valt. Oversized jassen zijn sowieso helemaal hip deze herfst en winter en staan in combinatie met een strakke(re) jurk in een effen kleur heel goed. Extra leuk: kies voor een leren jasje met leuke details zoals franjes of stoere patches. Die patches passen ook erg goed bij een oversized spijkerjasje. Spijkerjasjes zien we dit najaar in allerlei kleuren en pasvormen. Wanneer je liever niet voor spijkerstof gaat, kun je bijvoorbeeld voor een jasje van ribstof gaan. Beide exemplaren staan ontzettend trendy in je dagelijkse jurkjeslook. Trek daaronder een paar legerboots aan of ga voor zwarte platforms en je hebt helemaal de smaak te pakken.

Sportieve jasjes combineren met jurkjes

Wat we dit najaar ook terug gaan zien is de meer klassieke variant op sportieve jasjes. Je kent ze vast wel: die classic jasjes van Adidas van vroeger. Dergelijke modellen zien we deze herfst als tussenjassen terug voor de meer sportieve look. Je hoeft vandaag de dag echt geen girly-girl te zijn om jurkjes te dragen; ook in een stoere, sporty spice look zijn jurkjes te gek. Dat komt omdat jurken ontzettend comfortabel zijn en vaak veel bewegingsvrijheid geven. Combineer je zo’n trendy jurk met een paar sneakers eronder en een sportief jasje erboven en je hebt een hele toffe en comfortabele look. Daarom raden we het zeker aan om eens een jurkje in combinatie met een fijn jasje te proberen, ook wanneer je nog niet zeker weet of je in de herfst jurkjes wilt dragen. Je zult zien dat de combinatie met jassen nóg gemakkelijker is dan je misschien van tevoren had bedacht.

Lees ook