1. Home
  2. Inspiratie
  3. Met Gala 2015: Rihanna vs. Sarah Jessica Parker

Met Gala 2015: Rihanna vs. Sarah Jessica Parker

Door Arantxa Brammerloo - Woensdag 06 Mei 2015 | 18:09

Maandagavond was het weer zover: in New York vond het jaarlijkse Met Gala plaats. Het gala, dat wordt georganiseerd door Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour, is een van de grootste rodeloperevenementen van het jaar. Genoeg reden voor de celebs om zich weer flink uit te dossen en in de meest questionable outfits op de rode loper te verschijnen…

Met Gala 2015

Het Met Gala, wie kent het niet? Het is voor celebs al jaren hét evenement om gespot te worden in waanzinnige outfits. Dit jaar was het thema ‘China, Through The Looking Glass’ en veel sterren betraden de rode loper dan ook in volledig Chinese stijl of, in sommige gevallen, slechts in accenten. Kende jij het Met Gala nog niet? Dan wist je waarschijnlijk niet dat…

…het Met Gala een benefietgala is dat plaatsvindt in het Metropolitan Museum voor het Costume Institute en dat het tegelijkertijd een openingsfeest is voor de jaarlijkse modetentoonstelling.
…een kaartje voor het Met Gala 25.000 dollar per ticket kost. Wow!
…het een jaar geleden is sinds de elevatorgate (de beroemde video die liet zien hoe Solange, de zus van Beyoncé, een paar rake klappen uitdeelde aan Jay-Z).
…op de uitnodiging voor het gala stond dat social media tijdens deze editie niet toegestaan waren, maar deze regel massaal werd genegeerd door de sterren. We hopen dat Anna Wintour zich hier niet over opwindt en dit verbod volgend jaar weer intrekt, want al die kiekjes op Instagram zijn natuurlijk wel zulk leuk tijdverdrijf.

Rihanna vs. Sarah Jessica Parker: who wore it worse?

Goed, nu je een echte Met-expert bent gaan we het natuurlijk hebben over de jurken. Dit jaar waren de ogen vooral gericht op Rihanna en Sarah Jessica Parker. Beide dames kregen veel aandacht nadat ze verschenen in een nogal ehm, gewaagde jurk. Ze zagen eruit alsof ze ready waren om de award voor ‘Slechtste Outfit’ in ontvangst te nemen… Neem hieronder een kijkje and see for yourself. Want naar wie moet de award dan gaan!?

Kandidaat 1: Rihanna | Guo Pei

Reden voor nominatie: Rihanna, we houden van je. Maar we hadden meer van je verwacht. Je lijkt nu op Belle én op het Beest – tegelijk! Op het internet gaan de meest hilarische memes rond over je gele japon, waarvan de mantel wordt vergeleken met een pizza met extra kaas of een omelet. We hopen dat Guo Pei niet teveel voetsporen en verdwaalde etensresten vind als ze de jurk terug heeft. Met zo’n meterslange sleep van ruim 25 kilo verwachten wij het ergste…

Pluspunten: Rihanna is wel een van de weinige celebs die zich aan het thema heeft gehouden. Ze koos zelfs voor een Chinese ontwerper! De jurk is misschien niet onze smaak, maar designer Guo Pei heeft er maar liefst twee jaar (!) aan gewerkt en hij is dus handgemaakt. We moeten het Rihanna nageven; ze is de enige die deze jurk kan dragen en er nog mee weg kan komen ook. Ze staat niet voor niets bekend als badgalriri!

Kandidaat 2: Sarah Jessica Parker | H&M

Reden voor nominatie: Sarah, wat jammer nou! Je hoofdtooi is absoluut niet flatterend; het lijkt alsof je hoofd in lichterlaaie staat. We weten dat Philip Treacy ‘m gemaakt heeft – en meestal maakt hij prachtige hoeden – maar dit was helaas niet zo’n succes. Bovendien worden de klaprozen op je jurk in de Chinese cultuur geassocieerd met een aantal negatieve historische gebeurtenissen. Oei, niet heel handig! En die blauwe oogschaduw lijkt nét iets teveel op de kleur van je ogen, waardoor het totaalplaatje er nogal rommelig uit ziet. Wij vinden het zonde, want je bent zo’n beauty! De jurk zelf is niet lelijk, dus we hadden liever gezien dat je de hoofdtooi thuis had gelaten.

Pluspunten: Een heel groot punt waarvoor we Sarah moeten prijzen is het feit dat ze op de rode loper verscheen in een H&M’etje. Ja, je leest het goed: SJP kwam in een jurk van H&M naar het Met Gala! Dit kunnen we alleen maar toejuichen, want dat betekent dat rodeloperwaardige outfits óók voor ons en ons budget zijn weggelegd!

Een ding is zeker: het Met Gala 2015 was er een voor in de boeken. En ta-da-da-dam, daar komt-ie dan… de award voor ‘Slechtste Outfit’ gaat naar: Rihanna!

Lees ook