1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dít zijn de leukste jurkjes voor op de foto

Dít zijn de leukste jurkjes voor op de foto

Door Quirine Brouwer - Woensdag 03 Augustus 2022 | 11:22

jurkjes foto

Ga je op vakantie en wil je je vakantiefoto’s naar een hoger niveau tillen? Of heb je binnenkort een fotoshoot voor bijvoorbeeld je werk, een verlovingsaankondiging of iets anders? Of wil je gewoon leuke foto’s van jezelf? We got you: met deze jurkjes straal je nóg meer op de foto.

Met deze tips en tricks spring jij zo van het beeld.

Tip 1: coördineer je outfit

Waar gaat de foto gemaakt worden, en komen er ook nog andere personen op de foto te staan? Dan is het een goed idee om daar je outfit op te coördineren. Je wilt niet wegvallen in de achtergrond, en als het even meezit, wil je natuurlijk dat de achtergrond jouw jurkje complimenteert! Zomaar wat voorbeelden: als je op de markt een foto maakt, dan wil je misschien een zomers jurkje met citroenprint aan. En maak je foto’s in een bloemenveld, dan draag jij ook een kleurrijke outfit. Ben je in het bos? Dan staan natuurlijke tinten juist mooi. En natuurlijk wil je ook niet vloeken met degenen die eventueel met jou op de foto gaan. Kortom: het zit ‘m in de planning.

Tip 2: accentueer je mooiste kanten

Waar ben jij het meest trots op? Je lange benen, je taille, je volle heupen, je slanke nek, je ogen? Dit alles valt extra te accentueren met de juiste keuze outfit. Die lange benen laat je extra opvallen met een kort jurkje, en je prachtige rondingen komen mooi naar voren met een wikkeljurk. Zelfs de kleur van je huid, haar en ogen kun je extra laten stralen door te spelen met kleur. Blauwe ogen vallen bijvoorbeeld extra op met een lichtblauwe outfit, groene ogen met een rode outfit.

Tip 3: verhul je onzekerheden

De grootste valkuil wanneer je op de foto gaat is onzekerheid. Dit zie je, en dat is zonde en helemaal niet nodig! Hoe meer onzekerheid je bij jezelf weg kunt nemen, hoe beter. Ga daarom voor een outfit waarin je je mooi en comfortabel voelt. Ben jij niet blij met je bovenarmen? Kies dan voor een jurkje met mouwen. Niet zo’n fan van je buikje? Dan ga je voor een wikkeljurk die je taille accentueert.

Tip 4: zorg voor een interessant geheel

Foto’s zijn leuker wanneer het onderwerp interessant is om naar te kijken. Je mag dus best een beetje uitpakken met je outfit! Een aantal dingen die vrijwel altijd goed werken op foto’s zijn bijvoorbeeld een maxi-jurk, omdat die zo prachtig kan wapperen, hoeden, afgestemde sieraden en toffe, opvallende prints die in de omgeving passen. Als je je best doet op je outfit, ga je dat ook aan de foto afzien.

Tip 5: de don’ts

En natuurlijk zijn er een paar dingen die af te raden zijn, althans, volgens professionele fotografen. Zo is het misschien niet verstandig om voor heel trendy items te gaan, die over twee jaar misschien totaal niet meer hip zijn. Vooral als je de foto voor langere tijd wil gebruiken. In dat geval kun je beter voor tijdloze klassiekers gaan, zoals de little black dress. Ook is het af te raden om kleding met grote, opvallende logo’s te dragen, omdat die de aandacht wegtrekken van jou. Ook heel kleine, drukke patronen werken minder goed op foto’s, omdat die voor een duizeligmakend effect kunnen zorgen.

Inspiratie nodig?

Heb jij zin om aan de slag te gaan en toffe, nieuwe foto’s van jezelf te maken? Dan hebben wij alvast de leukste fotowaardige jurkjes voor je op een rij gezet.

Lees ook