1. Home
  2. Inspiratie
  3. Leuk: subtiel met je partner matchen, zo doe je dat

Leuk: subtiel met je partner matchen, zo doe je dat

Door Quirine Brouwer - Donderdag 18 Augustus 2022 | 10:58

matchen partner

Als je verliefd bent, vind je ineens alle dingen leuk die je bij andere stelletjes misschien raar vond. Zoals met je partner matchen. Maar hoe doe je dat subtiel, zodat jullie geen 1 + 1 gratis reclamebord worden?

Geen zorgen, zó stelen jij en je partner altijd de show.

Matchen met partner

Met je partner matchen kan leuk zijn, bijvoorbeeld als jullie een feestje hebben of voor een speciale gelegenheid foto’s willen maken. Het oog wil ook wat, en als jullie outfits mooi in elkaar overvloeien zie je er samen nóg stijlvoller uit dan alleen! Maar dat matchen wil je natuurlijk wel subtiel doen, zodat je niet allebei in dezelfde blauwe blouse over straat hoeven. We delen de leukste ideeën om samen te matchen zonder dat het te veel opvalt.

Allereerst helpt het natuurlijk als jullie het in ieder geval eens zijn over de stijl die die jullie dag willen dragen. Als die te ver uit elkaar liggen, dan wordt matchen lastig. Ga je voor casual chic of liever sportief? Zakelijk of elegant? Dat wordt de basis voor de rest van de outfit.

Accessoires en kleuren

Een leuke manier om te matchen is door met de kleuren te spelen. Je wil niet allebei helemaal in dezelfde kleuren de straat op gaan, maar je kunt de kleuren van zijn shirt bijvoorbeeld op subtiele manieren terug laten komen in jouw outfit. Denk hierbij aan je tas, een haarband, schoenen of sieraden. En andersom kan het ook: draag jij een wit jurkje? Dan kan hij een witte pet op.

Materialen

Ook in materiaal kunnen jullie een knipoog naar elkaars outfit geven. Bijvoorbeeld door allebei iets van spijkerstof te dragen. Hij kan stoere jeans dragen, en jij een oversized spijkerjasje. Jij draagt een mooie linnen jurk, hij een linnen blouse. Zo zien jullie outfits eruit als een geheel, maar dragen jullie niet overduidelijk dezelfde dingen.

Kleurenschema

Een andere manier om de kleuren van jullie outfit te matchen is door kleuren in hetzelfde kleurenschema te kiezen, maar niet specifiek dezelfde kleuren. Zo kun je voor een natuurlijk kleurenschema gaan, met gebroken wit, beige en bruine tinten. Of je gaat voor tropische kleuren, met knalroze, diepblauw en oranje. Kies allebei voor een andere kleur, maar wel binnen hetzelfde schema. Zo horen jullie overduidelijk bij elkaar!

 

Kledingbox

Ken je het principe van een kledingbox? Op basis van jouw voorkeuren en smaak wordt er door stylisten een speciale box vol met kleding voor je samengesteld. Dus ook jurkjes! Het wordt ook wel een kleding abonnement genoemd. Zo kun je lekker thuis passen en kun je jouw box op die van je partner afstemmen. Gaan jullie samen gestyled door het leven.

 

Statement pieces

Als laatste kun je ook voor dezelfde statement pieces gaan. Ga bijvoorbeeld beide voor een trenchcoat, stoere sneakers of oversized jeans. Kies hierbij wel voor verschillen: net een andere kleur, of zorg ervoor dat de rest van de outfit anders is. Zo voorkom je dat jullie als kopieën van elkaar over straat gaan.

Lees ook