1. Home
 2. Inspiratie
 3. Kleurtype test: welk seizoen past bij jou

Kleurtype test: welk seizoen past bij jou

Door Dionne - Vrijdag 14 September 2018 | 10:26

Iedereen heeft een ander kleurtype. Dit heeft ook alles te maken met jouw mood. Als je bijvoorbeeld chagrijnig bent, zul je eerder kiezen voor donkere kleuren en vice versa. In sommige kleuren voel jij je gewoon niet zo fijn in. Dit heeft alles te maken met of je een winter-, lente-, herfst-, of zomertype bent. Kleuren die bijvoorbeeld bij een vriendin geweldig staan, maar ook waarvan je denkt: “oeh, dat vloekt!” Wij hebben de mooiste jurken uitgezocht die passen bij jouw kleurtype. 

Het heeft allemaal te maken met huidskleur, haarkleur en de kleur van je ogen. Als je maar niet kunt snappen waarom jij je niet prettig voelt in pastelkleuren of juist in zwart, dan kun je een kleurtest doen. Om voortaan jurken te bestellen die passen bij jouw kleurtype hebben wij een simpele kleurtest voor je in elkaar gedraaid. Zo voorkom je miskopen! Is dat nou even makkelijk.

Doe de kleurtest

Jouw huid is:

 • A. Licht, ivoorkleurig met een gele ondertoon. Je wordt nooit echt bruin en je hebt soms sproeten.
 • B. Rozig, bleek, porselein en fris
 • C. Beige, goudbruin en met een gele ondertoon. Soms sproetjes.
 • D. Heel blank, porselein en olijfkleurig. Donker of Aziatisch type.

Jouw haarkleur is: 

 • A. Licht tot goudbruin, rossig, roodblond
 • B. Lichtblond tot bruin, nooit een rode of gouden schijn
 • C. Midden- tot donkerbruin met een koperen of gouden glans
 • D. Donkerbruin tot zwart, zonder rode of gouden ondertoon

Jouw ogen zijn:

 • A. Blauw, lichtgroen, lichtbruin en zelden heel donker
 • B. Blauw, grijsblauw
 • C. Bruin, groen of hazelnoot
 • D. Felblauw, grijs, donkerbruin of bijna zwart


Welke type ben jij?

1. Een herfsttype

Heb jij de meeste c’s ingevuld? Dan behoor je tot de de herfsttypes. Je kunt herfsttypes herkennen aan donkerbruin haar. Het haar heeft vaak een gouden of koperen gloed. De ogen van herfsttypes hebben vaak een bruine kleur of groen. De huid  is vaak licht soms een paar sproetjes. Herfsttypes worden niet snel bruin.

Kleuren: Hoe kan het ook anders? Herfstkleuren. Denk hierbij aan camel, middenbruin en olijfgroen, maar ook felle kleuren als felrood, blauw en horizon oranje. De basiskleuren zijn roest, oranje, camel, olijfgroen en marineblauw.

2. Een wintertype
Wanneer je de meeste D’s hebt ingevuld ben je een wintertype. Je hebt een lichtgetinte of bleke huid en je hebt nooit zomersproetjes. Je hebt donkerbruin tot zwart haar met soms een rode gloed. Er is een groot contrast tussen het haar en de huidskleur.

Kleuren:
 lichte ijstonen, zilverwit en saffierblauw. Ook heldere tinten als smaragdgroen, diep paars en robijnrood passen bij het wintertype. Warme tinten zijn dan weer minder geschikt, zoals oranje, beige, bruin en warm geel.

3. Een lentetype

Wanneer je de meeste A’s hebt ingevuld, dan ben je waarschijnlijk een lentetype. Mensen met goudblond tot rossig haar vallen onder dit kleurtype. Ogen zijn blauwgrijs, lichtbruin of groenig. De huid is licht, maar met een warme ondertoon. Vaak hebben lentetypes sproetjes en kunnen ze niet lang in de zon liggen.

Kleuren:
turquoise, perziktinten, camel, melkchocoladebruin en marineblauw. Vermijd blauwroze en koele roze tinten. Warme tinten passen beter bij jouw huid.

4. Een zomertype

De meeste B’s ingevuld? Dan ben je een zomertype! Een zomertype heeft vaak blond haar, maar met een koele ondertoon en met een gezonde blos op de wangen. Net als lentetypes hoeven zomertypes niet te verwachten dat ze bruin worden. Ze verbranden alleen maar snel. Ogen zijn vaak helderblauw, maar kunnen grijs of groen zijn.

Kleuren:
Pasteltinten doen het goed, maar ook frambozenrood, zeegroen, marineblauw en paarse tinten. De kleuren geel, oranje en goud kun je het beste vermijden.

Lees ook