1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kledingkast opruimen: zo maak je schoon schip

Kledingkast opruimen: zo maak je schoon schip

Door Dionne - Dinsdag 01 Oktober 2019 | 11:36

Tijdens het winterseizoen zit je kledingkast al gauw bomvol door alle grote truien. Onze kledingkast zit inmiddels zo vol dat-ie nog amper open kan, zonder dat de helft eruit valt. Na heel wat irritaties ’s ochtends, wordt het hoogtijd om daar iets aan te doen. Maar hoe kun je het beste beginnen? Wij hebben 5x kledingkast opruimen tips voor je op een rij gezet. Op deze manier wordt het een fluitje van een cent! Lees snel verder. 

De kledingkast opruimen schuif je vaak weken vooruit, omdat het een hels karwei is. Totdat je eenmaal lekker bezig bent en je ziet wat voor effect het heeft! Niet is zo fijn als een goed georganiseerde kledingkast. Al die leuke jurkjes verdienen het om mooi opgehangen te worden, right? Zo voorkom je weer dat je bijna iedere dag hetzelfde aantrekt en no outfit stress. Heerlijk. Met deze tips maak je schoon schip in je garderobe. Muziekje aan en gaan!

Kledingkast opruimen: 5x tips

  1. Begin met alles uit de kast te halen. Zo heb je meteen een duidelijk overzicht en weet je precies wat er in je kast hangt (en wat niet). Maak een analyse van de kledingstukken die je al langer dan een jaar of twee niet hebt gedragen. De kans is namelijk niet zo groot dat je het dan nog een keer gaat dragen. Knopen doorhakken is lastig, maar na een dag ben je het vergeten en heb je een mooi opgeruimde kledingkast met items die je nog wél draagt. Doneer het het aan een goed doel en maak andere mensen blij!
  2. Maak een basisgarderobe. Een mooie witte blouse, een wollen pantalon, goede t-shirts, little black dress en classic boots kun je makkelijk met elkaar combineren. Speel met materialen en kleuren om een frisse boost aan de outfit te geven.
  3. Leg je kleding voor de volgende dag klaar. Nooit meer zoeken naar kleding in de vroege ochtend. Je legt iedere avond je outfit klaar zonder dat je in tijdsnood zit. Heerlijk crea bea en je merkt dat er genoeg kleding in je kast hangt!
  4. Houd de perfecte basics gescheiden van andere items. Met basic items van goede kwaliteit kun je een aantal jaar vooruit. Seizoensgebonden items ben je vaak na een aantal keer dragen beu. Maak van deze twee verschillende ‘categorieën’ aparte stapeltjes. Zo pak je sneller hoppakee die heerlijke basic van de stapel!
  5. Maak foto’s van je samengestelde outfits. Zo wordt het de volgende keer makkelijker om te beslissen wat je aandoet. Als je niet weet wat je moet dragen, wordt het al snel een rommeltje in de kast (en in je kamer). Ook ga je door oude items te ontdekken, creatiever om met de kleding die je hebt. Een win-win situatie!

kledingkast opruimen

Beeld cc: Avenue Lifestyle

Denk je dat de rommel aan de kledingkast ligt? Je shopt de mooiste (en overzichtelijk!) kledingkasten via Biano.nl. 

Lees ook