1. Home
  2. Inspiratie
  3. Kleding lenen bij LENA

Kleding lenen bij LENA

Door Britte Kramer - Maandag 10 November 2014 | 09:39

LENA the fashion libary

Je nieuwe beste vriendin heet LENA. LENA the fashion library. Ja, dat lees je goed: LENA is een modebibliotheek. Alleen gaat het hier niet om een bieb vol modeboeken, wat ook al leuk zou zijn geweest, maar om één vol kleding.

Grote, stijlvolle zussen
Zie de vier Brabantse meiden achter dit idee (Suzanne Smulders en de drie zussen Jansen: Angela, Diana en Elisa) als grote, stijlvolle zussen, van wie je zonder morren in de kast mag snuffelen. Of nou ja, kast? Zeg maar gerust ‘uit de kluiten gewassen walk-in closet’. Je moet daarvoor wel een abonnementje afsluiten, maar een kleine rekensom maakt duidelijk dat je alsnog een stuk voordeliger uit bent dan wanneer je op eigen houtje regelmatig een nieuwe outfit aanschaft.

Abonnement of strippenkaart
Een member card kost je eenmalig tien euro. Vervolgens kies je een abonnement dat bij jou past – afhankelijk van hoeveel je verwacht te gaan lenen. Het goedkoopste abonnement kost € 19,95 per maand, het duurste is € 49,95 per maand. Er wordt gewerkt volgens een puntensysteem en als je liever op een meer vrijblijvende manier met LENA’s diensten kennismaakt, dan kun je ook kiezen voor een strippenkaart. Meer daarover vind je op de website van LENA the fashion library.

Zusje van Doortje Vintage
We vertrouwen hier blindelings op hun goede smaak, omdat het dezelfde vrouwen zijn die achter onze favoriete online vintage shop zitten: Doortje Vintage. Grote kans dus dat je erg gehecht gaat raken aan een geleend stuk. Maar… geen man overboord; in dat geval mag je het item overkopen.

Het eerste filiaal
Het eerste filiaal opent binnenkort in de Amsterdamse Jordaan, op Westerstraat 174 . Half november, volgens de planning; een officiële datum is nog niet naar buiten gebracht. Daarna moeten er spoedig meer filialen volgen in de rest van het land.

Speciale gelegenheden
Behalve dat dit concept natuurlijk heel duurzaam is, is het ook dé uitkomst voor speciale gelegenheden waarop je er spectaculair uit wilt zien, maar het zonde vindt om voor een avondje diep in de buidel te tasten.

Lees ook