1. Home
  2. Inspiratie
  3. 8x kerstblunders die iedereen maakt tijdens het kerstdiner

8x kerstblunders die iedereen maakt tijdens het kerstdiner

Door Dionne - Vrijdag 21 December 2018 | 11:45

Op de feestdagen wordt veel druk gelegd en  veel mensen zitten er om deze reden ook tegenop. Vaak zie je dat wanneer alles goed moet gaan, het juist mis gaat. Op dat moment lijkt het alsof je wereld in elkaar stort, want nu is je ‘hele kamer verpest!’ We’ve got a little secret to tell: iedereen loopt tegen deze blunders aan. Dit zijn de 10 grootste kerstblunders die wij ooit mee hebben meegemaakt. We blunderen wat af tijdens de feestdagen…

kerstblunders

8x meestvoorkomende kerstblunders

  1. Paarsblauwe lippen door de wijn. Rode wijn is heerlijk, zeker tijdens het kerstdiner met een goed stuk (vegetarisch) vlees. Soms kan rode wijn zorgen voor paarse of rode lippen en dat kunnen we natuurlijk niet gebruiken tijdens het kerstdiner. Kies je altijd door deze reden voor witte wijn? Helemaal niet nodig. De opties: Drink veel water tijdens de glazen rood (ook goed voor de toekomstige kater!), eet veel groente en kauw flink, citroentje met zout langs je lippen en tanden en poets je tanden een uur voor het drinken!
  2. Pluizig haar. 9 van de 10 keer regent het met Kerst. Door regen gaat je haar pluizen, terwijl je het net zo mooi speciaal voor Kerst hebt gestyled. Een gouden tip: lekker smeren. Haal ergens een goede lotion of crème vandaan (mag ook voor body of handen bedoeld zijn), smeer in je haren en voila: je haar glanst weer.
  3. Jij wordt helemaal gek in de keuken. Kerst draait om gezellig samen eten, maar een hele dag in de keuken staan vindt niemand leuk. Je wilt zo graag thuis een heel kerstdiner in elkaar draaien en dit kan veel stress veroorzaken. De kerststress zit er lekker in en jij kan het even niet meer zo goed aan.  Plan en oefen van tevoren, zorg dat iedereen een gang maakt, time je kerstdiner en maak het jezelf gemakkelijk. Gemak dient de mens.
  4. Er zit altijd wel iemand aan het kerstdiner die zich laat gaan met de wijn. Jij dus. Drink voldoende water en geniet van het lekkere eten.
  5. Dé welbekende familieruzie tijdens Kerst. Pressure doet iets met de mens. Accepteer dat dingen in jouw familie veranderen, maak afspraken, vraag hulp, verwacht niet te veel, onthoud ook de goede dingen, houd het leuk en wees blij met de dingen die er wel zijn. It works! 
  6. Je krijgt een cadeau waar je eigenlijk niet zo blij mee bent. De één is beter in cadeautjes kopen dan de ander. Wees blij dat je iets krijgt en zet even een p-p-pokerface op!
  7. Er zit altijd wel iemand aan het kerstdiner die jouw kookkunsten volledig grond in kan boren. Meestal is dat oma. Wat een boer niet kent, dat eet hij niet. En stiekem moeten ze alleen even wennen!
  8. It’s all about the timing. Zet een timer aan als je gaat koken! Anders blijkt die kalkoen toch al eerder gaar…

Gelukkig ben je wel helemaal tevreden over je feestjurkje, right? 

Ben je nog op zoek naar een feestjurkje voor tijdens het aftellen? Laat je dan verwonderen door deze feestjurken. 

Lees ook