1. Home
  2. Inspiratie
  3. Wintertrends 2023: deze jurkjes zijn deze winter helemaal in

Wintertrends 2023: deze jurkjes zijn deze winter helemaal in

Door Ilse.bloemendal - Donderdag 09 November 2023 | 11:00

wintertrends

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Dat betekent dat het tijd is om je garderobe een stijlvolle update te geven. Als je van jurken houdt, ben je hier aan het juiste adres. We hebben de meest opwindende modetrends voor jurken in 2023 voor je op een rij gezet, zodat je er de komende winter stralend uitziet.

1. Winterse bloemendrukken

Terwijl bloemenprints traditioneel worden geassocieerd met de zomer, zetten ontwerpers in 2023 de trend voort met winterse bloemendrukken. Denk aan diepe, donkere kleuren, zijden materialen en bloemmotieven die je ook in het koude seizoen kunt dragen. Merken zoals Jil Sander, Dior, Chanel en Burberry laten ons zien hoe we met bloemenprints een vleugje lente in de winter kunnen brengen. Dus aarzel niet om die winterjurken met bloemmotieven in je wintergarderobe te integreren.

2. Zandloper silhouetten

Een flatterend silhouet is altijd in de mode, en in 2023 zien we de terugkeer van het zandloperfiguur. Jurken die je figuur prachtig accentueren, zijn de trend deze winter. Of je nu kiest voor een ontwerp van Givenchy, Max Mara, Jason Wu, Alaïa of Schiaparelli, je zult ongetwijfeld de perfecte jurk vinden. Deze zandloperjurken komen in verschillende kleuren, vormen en materialen, en ze zullen een tijdloze aanvulling op je garderobe zijn.

3. Ondergoed als bovengoed

De trend van lingerie als bovenkleding blijft zich voortzetten in 2023. Transparante stoffen, kanten details en sexy silhouetten zijn nog steeds helemaal in. Ontwerpers zoals Nensi Dojaka, Bottega Veneta, Miu Miu en Jason Wu inspireren ons om onze innerlijke durfal naar voren te laten komen. Als je liever een paar extra minuten in bed doorbrengt dan voor je kledingkast, is deze trend perfect voor jou.

4. Metallics

Metallics hebben de afgelopen jaren al de show gestolen in de modewereld, en ook in 2023 zijn ze niet weg te denken. Ontwerpers zoals Blumarine, 16Arlington, Hermès, Simone Rocha en Isabel Marant omarmen metallic materialen in hun collecties. Of je nu kiest voor trendkleuren zoals bruin, rood of klassieke tinten zoals zwart, grijs of navy, metallics zijn de perfecte keuze voor het kerstdiner of elke andere feestelijke gelegenheid.

5. Leren materialen

Naast gebreide stoffen is leer een favoriet voor de koudere maanden. Leer past zich gemakkelijk aan aan je lichaamstemperatuur, wat het een comfortabele en chique keuze maakt voor winter. Toonaangevende modehuizen, waaronder Fendi, Bottega Veneta, Jil Sander, Givenchy en Miu Miu, hebben leer geïntegreerd in hun collecties voor Herfst/Winter 2023. Een leren jurk is dus onmisbaar in je kledingcollectie deze winter.

Laat je inspireren door deze mooie winterjurken

Met deze modetrends voor 2023 ben je klaar om stijlvol de winter in te gaan. Of je nu kiest voor winterse bloemendrukken, zandloper silhouetten, lingerie als bovenkleding, metallics of leren materialen: je kunt absoluut niet de mist in gaan. Dus ga op zoek naar die perfecte jurk die bij jouw stijl past en straal het hele seizoen door!

Lees ook