1. Home
 2. Inspiratie
 3. Jurkjes voor gala? Dit zijn de gouden regels

Jurkjes voor gala? Dit zijn de gouden regels

Door Dionne - Maandag 17 December 2018 | 13:56

Ben je op zoek naar jurkjes voor gala? Oeps, net iets te snel heb je een kaartje gekocht voor een gala. Je hebt geen idee wat daar allemaal bij komt kijken, maar je moest en zou naar het gala.  Met vriendinnen ruim van tevoren lekker optutten en dan heerlijk heel de avond dansen, dansen, dansen! 

galajurken

Beeld cc: Soraya Bakhtiar

Jurkjes voor gala? Dit zijn de gouden regels

Een jurk voor een gala en een open bar: dit wordt een mooie avond. Je kunt een gala hebben van het bedrijf waar je werkt, maar ook door je studievereniging. Er gelden in ieder regels en je leest hier wat de gala-etiquette is voor een onvergetelijke avond. Enjoy! Gala’s zijn absoluut geen doorsnee feestjes en de gebruikelijke dress code is white-tie of black. Vrouwen dragen bij een white tea een lange avondjurk  tot ongeveer de hak en mannen een rokkostuum. Bij black tie gaan de meeste mannen gekleed in een smoking en vrouwen kunnen kiezen uit een lange of korte avondjurk. Bij black tie is een klein beetje decolleté ook toegestaan, bij white tie absoluut niet. Hoewel de meeste etiquetteregels niet meer worden nageleefd, is het wel fijn om de golden rules in ieder geval te kennen.

De 7 gouden regels voor het shoppen van jurkjes voor gala

 1. Zorg voor een corsage.
  De man zorgt hier over het algemeen voor. Corsages bestaan uit bloemen. De man draagt de bloem omhoog en de vrouw naar beneden of om haar pols
 2. Als de man de vrouw ten dans wil vragen moet hij voor haar buigen.
  Als je een knikje geeft, dan mogen jullie de sterren van de hemel dansen.
 3. De dag van het gala ga je samen met je date lekker uiteten.
  Je wordt opgehaald en na het eten gaan jullie samen naar het gala (Geen date? maak er dan een leuke avond met vriendinnen van, heer-lijk!)
 4. Na het gala brengt de date je naar huis.
  Dat scheelt weer.
 5. Het is goed om te weten wat de dress code is, want anders maak je fouten.
  Je wilt niet arriveren in een totaal verkeerde look op een bijzonder feest waar iedereen netjes volgens de dress code gekleed gaat.
 6. Het budget
  Misschien goed om even de maandelijkse uitgaven te beperken, want galakleding kan best duur zijn.
 7. De locatie van het feest.
  Binnen of buiten? Je wilt niet heel de avond staan te rillen van de koud. Echt niet.

Shop  galajurken hier!

Lees ook