1. Home
  2. Inspiratie
  3. Zo draag je jurkjes ook in het najaar (zonder het koud te krijgen)

Zo draag je jurkjes ook in het najaar (zonder het koud te krijgen)

Door Quirine Brouwer - Maandag 10 Oktober 2022 | 10:14

Baal jij er ook zo van als je na de zomer je jurkjes weer achter in de kast moet hangen en plaats moet maken voor dikke truien en lange broeken? Dan hebben we goed nieuws, want dat is helemaal niet nodig. Met deze tips draag jij je favoriete jurkjes ook in het najaar, zonder dat je het koud krijgt.

Zo is je herfstgarderobe ineens een stuk veelzijdiger!

Draag een maxi-jurk als rok met dikke trui erboven

Een zomerse maxi-jurk wordt heel makkelijk een fleurige rok als je er een dikke, wollen trui overheen draagt. Wordt het geheel wat vormloos? Dan kun je een tailleriem gebruik om de trui boven de tailleriem wat op te bollen en zo het zandloper-effect te creëren.

Cycling shorts onder korte jurkjes en rokjes

Natuurlijk kun je in de herfst en winter gewoon een panty onder een jurkje dragen, maar erg veel warmte geven die niet. Daarom is het een goed idee om ook korte cycling shorts onder je jurkje te dragen. Die geven extra warmte (dus geen blaasontsteking van de kou) én zorgen ervoor dat je veilig bent wanneer je rokje door harde wind omhoogvliegt. Win-win!

Een huidkleurige thermolegging onder je panty

Nog een manier om een dunne panty najaarsproof te maken: draag er een thermolegging onder in de kleur van jouw huid. Als je er dan een zwarte panty overheen doet, zal het net lijken alsof je daar je blote benen onder hebt. Maar schijnt bedriegt, want jij zit er lekker warmpjes bij.

Een dikke maillot onder een maxi-jurk

Ook onder maxi-jurken kun je een thermolegging of dikke maillot dragen: daar zie je namelijk helemaal niets van!

Hoge knielaarzen

Het is dé trend van dit najaar: knielaarzen. In het wit, zwart, bruin, met of zonder (platform)hak: ze zijn er in alle vormen en maten. En laten ze nu ook nog eens geweldig onder jurkjes staan. Helemaal hip én je benen zijn lekker warm.

Draag een lang shirt onder een jurkje

Heb jij leuke zomerjurkjes met spaghetti- of dunne bandjes? Dan kun je er ook een shirt met lange mouwen of een blouse onder dragen. Die trend uit de jaren ’90 is namelijk weer helemaal terug. Laagjes geven niet alleen dat beetje extra aan je outfit, maar ze zijn ook lekker warm.

Extra warme jurkjes dragen

Als laatste zijn er natuurlijk ook heel veel leuke jurkjes die speciaal voor de winter zijn gemaakt. Die hebben vaak lange mouwen, hebben een dikke stof van winterse materialen, zoals wol. Ter inspiratie hebben we onze favorieten hieronder op een rij gezet.

Lees ook