1. Home
  2. Inspiratie
  3. Jurkjes met open rug, zo stijl je deze musthave!

Jurkjes met open rug, zo stijl je deze musthave!

Door Ilse.bloemendal - Maandag 03 Juli 2023 | 07:00

Jurkjes met een open rug zijn een modefavoriet geworden en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Ze voegen een vleugje verleiding en elegantie toe aan elke outfit, terwijl ze toch een vleugje mysterie behouden. In dit artikel zullen we bespreken waarom jurkjes met een open rug zo leuk zijn, hoe je ze het beste kunt stylen en hoe je ze draagt, inclusief tips voor het kiezen van de juiste beha.

Waarom zijn jurkjes met een open rug zó leuk?

De winkels liggen er vol mee: jurkjes met een open rug. Waarom is deze musthave zo populair? Jurkjes met een open rug zijn leuk om verschillende redenen. Ten eerste geven ze je de mogelijkheid om je vrouwelijkheid te benadrukken en een beetje huid te tonen op een elegante manier. Ze kunnen een vleugje sensualiteit toevoegen aan je look, zonder te overdrijven. Daarnaast zorgen jurkjes met een open rug voor een interessant visueel element dat de aandacht trekt en je outfit onderscheidt van de rest. Het open rugdetail kan variëren in grootte en stijl, waardoor er voor iedereen een geschikte optie is.

Hoe stijl je een jurkje met open rug?

Bij het stylen van een jurkje met een open rug is het belangrijk om het evenwicht te bewaren tussen elegantie en verfijning. Hier zijn een paar tips:

  1. Eenvoudige accessoires: Omdat de open rug al een opvallend kenmerk is, is het raadzaam om te kiezen voor eenvoudige accessoires. Een paar delicate oorbellen, een dunne armband en een eenvoudige clutch zijn voldoende om je look compleet te maken, zonder af te leiden van de open rug.
  2. Kies de juiste schoenen: Afhankelijk van de gelegenheid kun je jurkjes met een open rug combineren met elegante pumps, sandalen met hak of zelfs enkellaarsjes. De sleutel is om schoenen te kiezen die passen bij de stijl van de jurk en de gelegenheid waarvoor je hem draagt.
  3. Balans in snit: Als je een jurkje met een diep uitgesneden open rug hebt, kun je overwegen om voor een meer bescheiden snit aan de voorkant te kiezen. Dit zorgt voor een gebalanceerde en verfijnde look.

Hoe doe hoe je dat met bh?

Het dragen van een beha kan een uitdaging zijn bij jurkjes met een open rug, maar er zijn oplossingen beschikbaar om te zorgen voor de juiste ondersteuning en comfort. Hier zijn een paar suggesties:

  1. Plakbeha: Een plakbeha is een populaire optie voor jurkjes met een open rug. Deze beha’s hebben geen bandjes of rugsluiting en worden op hun plaats gehouden door middel van een plaklaag. Ze bieden ondersteuning en bedekking terwijl ze onzichtbaar blijven.
  2. Beha met doorzichtige bandjes: Als je wat meer ondersteuning nodig hebt of je comfortabeler voelt met bandjes, kun je kiezen voor een beha met doorzichtige bandjes. Deze beha’s hebben transparante bandjes die minder opvallen en toch de nodige ondersteuning bieden. Zorg ervoor dat je de bandjes op de juiste manier plaatst, zodat ze niet zichtbaar zijn wanneer je het jurkje draagt.
  3. Fashion tape: Als je jurkje een open rug heeft maar je geen beha wilt dragen, kun je fashion tape gebruiken om de stof op zijn plaats te houden en te voorkomen dat het afzakt. Fashion tape is een dubbelzijdige tape die speciaal is ontworpen voor kleding en huid. Het kan helpen om alles op zijn plaats te houden en je zelfverzekerd te laten voelen terwijl je het jurkje draagt.
  4. Beha met lage rug: Er zijn speciale beha’s verkrijgbaar met een lage rug die perfect zijn voor jurkjes met een diepe open rug. Deze beha’s hebben een lage rugsluiting en bieden voldoende ondersteuning aan de voorkant. Ze kunnen worden gedragen zonder dat de beha zichtbaar is, terwijl ze toch de nodige comfort en ondersteuning bieden.

De leukste jurkjes met open rug

Lees ook