1. Home
 2. Inspiratie
 3. Singles out here! Op zoek naar een jurkje voor een date?

Singles out here! Op zoek naar een jurkje voor een date?

Door Dionne - Maandag 17 December 2018 | 09:25

YAY! Je hebt de eerste date van misschien wel de liefde van je leven, but what to wear? Een jurkje is dan wel zo leuk. Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en het schijnt dus dat je het beste de kleur rood kunt dragen, althans als we Metro UK moeten geloven. Voor degenen die nog steeds denken dat de eerste indruk niets met uiterlijk heeft te maken, think again. Je kleding heeft namelijk invloed op de keuze om nog een tweede keer op date te gaan. De cijfers liegen er echt niet om…In dit artikel lees je welk jurkje voor een date een positief effect heeft en welke minder.

In de survey werden in totaal 1.128 vrouwen ondervraagd en 1.232 mannen uit het Verenigd Koninkrijk. Op het moment van de survey zaten zij in een relatie. Er werd gekeken hoe kledingkeuzes het niveau van aantrekkingskracht beïnvloeden en welke kleuren het meest in het oog springen. Er werd aan de respondenten gevraagd of ze nog de outfit herinnerden die hun partner droeg tijdens de eerste ontmoeting. Maar liefst 92% stelde het nog te weten, dus het lijkt erop dat eerste indrukken echt tellen. In de survey gaf 69% van de mannen en 64% toe dat de kleur van de kleding van hun date impact had op hoeverre ze zich tot hun aangetrokken voelden, heftig… De kledingkeuze is één van de eerste dingen die de hersenen zullen opmerken en evalueren voor latere analyse: to date or not to date.

jurkje voor een date

Jurkje voor een date? Dit zijn de top 5 kleuren

Dit zijn de top 5 kleuren voor vrouwen:

 1. Rood: 27%
 2. Blauw: 19%
 3. Groen: 14%
 4. Zwart: 11%
 5. Paars: 8%

De top 5 kleuren voor mannen:

 1. Grijs: 24%
 2. Zwart: 22%
 3. Blauw: 16%
 4. Groen: 8%
 5. Wit 7%

Nu wordt keuze voor een jurkje voor een date wel erg makkelijk! Vandaag is rood…Ben jij het hiermee eens of niet? Wij vinden dat je je vooral comfortabel in een outfit moet voelen, want dat is het allerbelangrijkst! Anders wordt de date namelijk bij voorbaat niet leuk. Dit zijn de leukste jurkjes in bovengenoemde kleuren. Al is het maar om wat inspiratie op te doen.

Red baby!

De blues

Groen als gras

Een little black dress is altijd een goed idee

Purple rain

Is de keuze op rood gevallen? Lees ook “Rode jurken: van zoetsappig tot vlammend rood”. 

 

Lees ook