1. Home
  2. Inspiratie
  3. De jurk met tailleriem: een mooie look voor een zandloper

De jurk met tailleriem: een mooie look voor een zandloper

Door Dionne - Maandag 29 Oktober 2018 | 11:08

De jurk met tailleriem is terug van weggeweest en dat is goed nieuws als je een zandloper figuur wilt creëren. Misschien moet je hier nog even aan wennen. Pakweg 10 jaar geleden rockte iedereen deze trend. Back then werd de tailleriem veelal gedragen op tops en blouses. Dit keer is het de beurt aan de jurk in welke stijl dan ook. Een blazer kan gedragen worden als jurk met een grote riem, maar ook met jouw favoriete gebreide jurk of ballonjurk. Heb jij altijd gedroom van een wespentaille? Dan is de jurk met tailleriem iets voor jou. 

jurk met tailleriem

Beeld cc link: Shopspring rechts: NYC Bambi

De jurk met tailleriem

Ken je die gigantische tailleriemen nog die iedereen in 2008 droeg met een soort van blousejurk? Het was Kim K’s favoriete outfit. Oh enne we mogen de outfit met de studded belt van Carrie Bradshaw niet vergeten uit de allereerste Sex and the City film.  Het moge duidelijk zijn: De tailleriem is terug. Er was tijdens Fashion Week één accessoire die de catwalk bestormde en dat was de gewaagde tailleriem. Vaak met een logo gegraveerd. Vooral de jurk met tailleriem was een terugkerend fashion item. Modellen droegen dit pronkstuk over een oversized blazer, maar ook over een gebreide jurk. Ontwerper Erdem is fan van de doorschijnende midi jurk en dan het liefst met een bruine tailleriem. Want ja, de kleur bruin is toch wel dé kleur van het seizoen. Maar de musthave accessoire kwam in verschillende texturen en kleuren en maakt op deze manier zelfs de meest simpele outfit helemaal af.

Wij dachten dat het wennen zou zijn, maar we zijn overstag en dit heeft alles te maken met avonden scrollen door Instagram en Pinterest. We mogen wel zeggen dat de mogelijkheden om te stylen oneindig zijn, net zoals jurkjes met een ceintuur op Jurkjes.nl. Hier komen onze favorieten.

Shop jurkjes met ceintuur

 

Lees ook