1. Home
  2. Inspiratie
  3. Waarom een jurk met pailletten ook in de lente/zomer een goed idee is

Waarom een jurk met pailletten ook in de lente/zomer een goed idee is

Door Dionne - Donderdag 10 Januari 2019 | 14:25

Als je de neiging hebt om alleen sparkles tijdens de feestdagen te dragen, dan zal komend seizoen jouw mindset totaal veranderen. In zowel Londen als New York hebben de sequins de boventoon gevoerd op de spring/summer 2019 catwalks. Het verhaal van de pailletten begon bij de eerste show tijdens New York Fashion. Bij Tom Ford drapeerde Gigi Hadid de catwalk in een prachtige volant jurk met pailletten. Het soort jurk die iedere vrouw in haar kast wilt hebben hangen.  De favoriete Instagram-filter van velen (ja, de sparkle filter) komt tot leven in jouw vernieuwde garderobe. Lees snel verder hoe je de jurk met pailletten volgend seizoen kunt rocken. 

jurk met pailletten

Beeld cc: Lisaplace.se

Maximalisme is springlevend: de jurk met pailletten is back

Al meer dan een decennium heeft minimalisme de modewereld veroverd. Gedempte kleuren en masculine silhouetten zijn het toonbeeld van cool geworden. Maar het effect van Gucci en influencers op Instagram is groot aankomend seizoen en maximalisme is springlevend. Disco is nog lang niet dood en de jaren ’80 maakt opnieuw een comeback. De heropleving van glamour, glitter, veren en pailletten is levensecht. Haal je inspiratie uit het Great Gatsby tijdperk, want deze trend wil je niet overslaan.

Natuurlijk mag iedereen dragen wat hij/zij wilt. Maar de jurk met pailletten wordt vaak geassocieerd met festive season, waarbij je alles uit de kast mag halen. Toch zien we een verandering in de modewereld, want dress codes vervagen en er is meer vrijheid om te dragen whatever on earth we feel like. Iedere dag is een feestje en waarom saaie kleding dragen als er een sprakle dress in je kast hangt te verstoffen? In Londen zagen we zilveren pailletten pakken, glitterkousen en flared broeken met lovertjes. Maar ook lange avondjurken compleet met pailletten met bijpassende accessoires. Prachtig! Heb je het door? De jurk met pailletten is voor iedere dag en niet alleen voor NYE-feestjes.

Zie jij jouw favoriet er niet tussen staan? Bekijk dan het aanbod van ASOS en vind jouw sparkle dream…

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.