1. Home
  2. Inspiratie
  3. In de spotlight: Cara Delevingne

In de spotlight: Cara Delevingne

Door Shelley Beekman - Donderdag 12 September 2013 | 16:11

Cara Delevingne topmodel

Ze is buddies met modeguru Karl Lagerfeld, loopt show na show en lijkt op de cover van elk tijdschrift te staan. Was ze afgelopen week in New York voor de Fashion Week is ze nu weer in Londen te vinden voor de Engelse variant. Met haar originele kledingkeuze, opvallende uitstraling en ondeugende attitude is Cara Delevingne niet meer weg te denken uit de lijst van topmodellen. Hoog tijd om wat meer over deze Britse rock-chick te weten te komen!

 

Cara Delewie? Cara Delevingne!

Ze is geboren op 22 augustus 1992 te Londen, dat maakt haar nog maar 21 jaar oud! Ze heeft de afgelopen jaren zeker niet stil gezeten. Op deze jonge leeftijd heeft het model al shows gelopen voor Chanel, Burberry, Dolce & Gabbana, Fendi, Stella McCartney en ga zo maar door. Afgelopen winter liep ze zelfs mee met dé show der shows: Victoria’s Secret, waar we onze eigen Doutzen natuurlijk ook allemaal hebben kunnen bewonderen. En dit is nog maar het begin, want tussen alle drukte van de Fashion Weeks – vorige week New York en nu is Londen aan de beurt- heeft deze blonde schone nog een gaatje gevonden om te schitteren in een film. Niet zomaar een film, een film die is geregisseerd door niemand minder dan Karl Lagerfeld himself!

 

Cara Delevingne vs Karl Lagerfeld 

Karl Lagerfeld, die overigens afgelopen dinsdag maar liefst 80 (!!) jaar is geworden, is al jaren een van de meest iconische ontwerpers. Hij heeft dan ook gewerkt voor merken als Chanel, Chloé en Fendi. De film die Karl Lagerfeld regisseerde is niet de eerste samenwerking tussen topontwerper en topmodel. Ze zijn regelmatig samen gespot en hebben zelfs al eens samen voor een fotoshoot geposeerd. Cara Delevingne behoort tot Karls favoriete modellen. Het is dus ook niet zo verwonderlijk dat hij haar zonder twijfel de hoofdrol in zijn nieuwe film gaf.

 

Karl Lagerfelds ‘Fendi horror movie’ starring Cara Delevingne

Karl Lagerfelds ‘horror’ film is een korte film voor de fur-fall 2013 collectie van Fendi. In een griezelige setting wordt Cara samen met topmodel Saskia de Brauw in angstaanjagend gebouw opgesloten met Amanda Harlech als gastvrouw. Er gebeurt niet echt iets super schokkends, maar door de juiste muziek wordt de film net een tikkeltje spannender gemaakt. De volledige versie is sinds vandaag op de website van Fendi te bewonderen, maar wij hebben hem hieronder ook alvast voor je!

Wat vind jij van deze korte film?

Bron beeld: https://twitter.com/Caradelevingne

Lees ook