1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to wear: metallic jurken (zonder het disco ball-effect)

How to wear: metallic jurken (zonder het disco ball-effect)

Door Dionne - Woensdag 06 Februari 2019 | 12:00

Je garderobe bestaat een deel uit trendgevoelige kleding en een deel uit items die never ever out of fashion gaan. Naast je favoriete basics, hoort metallic daar stiekem ook bij. Denk terug aan het moment dat jij je vaak gedragen metallic jurkje in de kledingcontainer hebt gegooid en de spijt die je een jaar later had. Metallic jurken fungeren als blikvanger tijdens de feestdagen of een ander speciale uitgaansavond, maar eigenlijk zijn ze altijd een goed idee! Metallic jurken komen namelijk ieder seizoen in een nieuw jasje terug and here is why je eigenlijk nooit meer een metallic item de deur uit moet doen. 

Nu de wintervakantie al een tijdje voorbij is, kan het verleidelijk zijn om in de trieste winter mood te stappen en je blitse feestkleding op te bergen. Misschien is het holiday festive seizoen niet langer aan de gang, maar dat betekent niet dat je de glamour helemaal hoeft los te laten. In feite is het dragen van metallic kleding één van de gaafste manieren om heel de winter plezier te hebben van je aankopen. Strak en cool, met een enigszins futuristische uitstraling: metallic kleding ziet eruit alsof het moeilijk is om een outfit mee samen te stellen. Maar met de juiste styling zul je merken dat het eigenlijk best een makkelijke look is om aan trekken. Een metallic jurkje met spaghettibandjes trek je misschien niet snel nog een keer aan,  maar wat dacht je van van metallic longsleeve jurkjes? Trek je favoriete Dr. Martens aan en je hebt een perfecte daily look. 

metallic jurken

4 manieren om metallic jurken te dragen

De casual look voor naar kantoor. Ben jij van mening dat metallic altijd kan? Dat vinden wij ook. Draag een metallic jurk nonchalant met een grote trui, stoere boots en subtiele accessoires en je daily look is af. Kies wel voor een trui in dezelfde kleur, want anders raakt de look color-wise van slag! Je maakt misschien een entrance, maar je bent zeker niet overdressed.

Draag een metallic jurk all the way. Deze look zorgt ervoor dat de outfit er samenhangend uitziet, in plaats van een niet-overeenkomend en al te glimmend geheel. Je kunt deze look dragen naar een lunch met vriendinnen, overdag-evenement of ’s avonds als je iets te vieren hebt!

Draag een glimmend jurkje over een gebreide of linnen broek. Door de broek wordt het jurkje namelijk meer draagbaar en kan je de outfit wanneer je maar wilt dragen. De ideale look voor in de lente/zomer! Shine bright like a diamond. 

Deels metallic. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een deels metallic jurkje. Hier en daar metallic details maken de look dan net iets meer speciaal en glam.

Ben je benieuwd naar andere modetrends voor aankomend seizoen? Lees dan: Fashion trends: dit dragen we in de lente/zomer 2019

Lees ook