1. Home
  2. Inspiratie
  3. How to wear: jurken met pofmouwen

How to wear: jurken met pofmouwen

Door Dionne - Dinsdag 22 Januari 2019 | 11:11

Like it or not, maar de eighties zijn back in fashion. De meest populaire mode trend zijn de jurken met pofmouwen en dat snappen wij volkomen. De jurken met pofmouwen zijn namelijk een throw back naar de tijd dat Madonna nog op #01 stond in de hitlijsten, maar dan op een vernieuwde chique manier (als je weet hoe je deze trend moet rocken). Wij hebben de mooiste voor je verzameld. 

Jurken met pofmouwen aren’t going anywhere

Jurken met pofmouwen werden voor het eerst gespot op de catwalk tijdens de spring/summer 2018 collecties. Designer Emanuel Ungaro voegde overal pofmouwen aan toe: van bruidsjurken tot een glanzend  t-shirt onder een jumpsuit met bloemenmotief. De pofmouwen worden niet volumineuzer dan bij het merk Anrealage. Overdreven mouwen werden daar gezien bij een groot deel van de collectie.

En de jurken met pofmouwen bleven, want ook tussen de herfst/winter 2018 collecties zagen we de 80’s trend. De eye-catching details werd zelfs gecombineerd met oversized shoulders. Als je denkt dat het niet groter kan… Hoewel deze trend er geweldig uitziet op de catwalk, is het moeilijk om de trend te vertalen naar je eigen garderobe. Modemeisjes combineren de jurken met pofmouwen met een ander in het oog springend item, zoals de puntschoen of een mooie handtas.

jurken met pofmouwen

Beeld cc: Memorandum

Puff sleeves: maximalisme vs. minimalisme

The puff sleeves aren’t going anywhere, zo blijkt uit de lente/zomer 2019 collecties. Maximalisme neemt het (bijna) over van minimalisme. Puffy sleeves is een trend waar je vroeger als klein meisje van droomde. Toen we de dagen nog besteedde aan prinsessengames, het kijken van Walt Disney films en verkleedpartijen. De prinsessen waar je ultra fan van was en probeerde te imiteren, droegen vaak gigantische baljurken die niet compleet waren zonder statement sleeves. In 2018 werd ons de mogelijkheid geboden om ons weer even als die prinsessen te kleden. En 2019 belooft ons hetzelfde te doen.

Als je ons artikel hebt gelezen over de fashion trends 2019, dan weet je dat wat groot was in 2018 zich verder beweegt naar het nieuwe jaar. Pofmouwen worden alleen nog groter en brutaler. Of je nu een minimalist of een maximalist bent: 2019 doet ons beloven dat de jurk met puff sleeves bij iedere kledingkeuze past. En het beste nieuws van de dag? Misschien ligt jouw favoriete jurk met pofmouwen al op de markt…

Shop jurken met puff sleeves hier

Lees ook