1. Home
  2. Inspiratie
  3. Halterjurkjes: 4x zo draag je deze zomerse klassieker

Halterjurkjes: 4x zo draag je deze zomerse klassieker

Door Quirine Brouwer - Donderdag 19 Mei 2022 | 16:55

halterjurkjes

Halterjurkjes zijn net even anders dan anders en perfect voor in de zomer. Wij worden er blij van! Benieuwd hoe je deze jurkjes het beste kunt dragen? We geven tips.

En natuurlijk tippen we ook onze favoriete exemplaren, zodat je zelf niet hoeft te zoeken.

Kies de juiste beha

Waar veel mensen bij halterjurkjes tegenaanlopen, is het probleem van de beha. Je wilt natuurlijk niet dat er behabandjes op je schouders te zien zijn. Ook zijn halterjurkjes op de rug vaak laag uitgesneden, waardoor je daar de rand van je beha kunt zien. Je kunt daarom het beste kiezen voor een strapless beha die zo laag mogelijk op de rug valt. Maar er bestaan ook halter beha’s, waarvan de bandjes ook om de nek vallen. Deze kun je perfect onder een halterjurkje dragen!

Of ga voor andere support

Vind je een beha onder een halterjurkje niet mooi staan, maar hebben jouw borsten wel support nodig? Dan kun je ook kiezen om borsttape te gebruiken, ook wel ‘fashion tape’ genoemd. Met deze tape, waarbij je je borsten als het ware ‘omhoog’ tapet, krijgen je borsten een instant lift en blijven ze bovendien mooi op hun plek zitten.

Kies de juiste sieraden

Omdat er bij een halterjurkje in de hals veel gebeurt, kun je je hals voor de rest beter leeg laten en daar dus geen sieraden dragen. Wat echter wél heel mooi staat bij halterjurkjes, zijn een paar mooie statement oorbellen. Vooral als je je haar omhoog draagt en zo alle aandacht naar je blote schouders laat gaan.

Verschillende manieren

Het leuke van halterjurkjes waarbij je de bandjes zelf vastknoopt, is dat je kan variëren met hoe je ‘m draagt. Je kunt de bandjes gewoon recht naar achteren knopen, maar je kunt ze in je nek ook kruisen of naar een kant dragen, waardoor je een soort one-shoulder effect krijgt. Kruislings knopen kan ook handig zijn als je wat kleinere borsten hebt. Halterjurkjes kunnen namelijk onder de oksels wat wijd uitvallen als je kleine borsten hebt, en door de bandjes te kruisen gebruik je de extra stof en sluit het mooier aan.

Lees ook