1. Home
  2. Inspiratie
  3. Met deze tips draag je je favoriete zomerjurk ook in de winter door

Met deze tips draag je je favoriete zomerjurk ook in de winter door

Door Dionne - Donderdag 04 Oktober 2018 | 17:40

In de zomer heb je vaak alleen een luchtige zomerjurk nodig om er fantastisch uit te zien. In de herfst/winter hebben vrouwen over het algemeen langer nodig om een outfit uit te kiezen. Je pakt al snel die ene warme trui met daaronder een simpele spijkerbroek. Toch is het mogelijk om dat ene vrolijke zomerjurkje ook in het najaar te dragen. Door de juiste tips toe te passen is het appeltje eitje om je zomergarderobe te mixen met je wintergarderobe. Weten hoe je zomerjurken in het koude seizoen het beste kunt stijlen?  Lees dan onderstaande stijltips!

Zomerjurkje in het najaar

Beeld cc links: The Dashing Rider Rechts: Happily grey by Alaina Mullin

5 manieren om een zomerjurk in het najaar te stijlen

Ben jij iemand die na summer season dozen vol met zomerkleding opbergt? Stop daar nu mee, want sommige dingen kun je nog heel makkelijk dragen in het najaar, bijvoorbeeld je favoriete zomerjurk. Draag veel laagjes en combineer. Dit scheelt een hoop geld en zo kun je jouw favoriete zomeritems nog aan in de herfst/winter. Zo draag je je zomerjurkjes door in het najaar:

Tip 1: Investeer in een coltrui: Een coltrui kun je heel eenvoudig onder je zomerse jurkjes dragen! De coltrui blijft een must binnen jouw basis garderobe. Heb je er nog geen één? Dan is het zeker de investering waard. Je kunt natuurlijk kiezen voor een wollen variant, maar ook katoen of mix van materialen is perfect om te dragen onder bijvoorbeeld je favo slip dress. Kies ook eens voor een leuk kleurtje, want een wintergarderobe bestaat over het algemeen vaak uit donkere kleuren.

Tip 2. Draag een oversized blazer of vest over je zomerjurk. De oversized blazer is dit seizoen ook weer een blijvertje. Het liefst met de gingham of checkered print. Altijd goed met een satijnen jurk of een floral dress. Mixen en matchen met die printjes!

Tip 3: Draag lange laarzen onder korte jurkjes.  Ook weer terug van weggeweest: de lange laars. Voor die echte sixties vibe! Laarzen die we deze herfst/winter veel gaan zien zijn stoere cowboylaarzen, de witte laars en dierenprintjes. Makkelijk om je favoriete korte(re) zomerjurkje gewoon te combineren met een paar stoere hoge laarzen!

Tip 4: Trek een simpele trui aan over je jurk. Misschien niet de beste tip, want deze truc had je zelf hoogstwaarschijnlijk ook wel bedacht. Een mooie ecru trui geeft jouw favoriete maxi jurk bohemian vibes! Easy en super leuk.

Tips 5: Draag de jurk over een stoere jeans. Je hebt ongetwijfeld een jeans in je kast hangen die je het liefst elke dag draagt. Layer-it-up! Een lekker warme manier om zowel korte als langere jurken te blijven dragen en je niet een panty of maillot hoeft te dragen vanwege de kou. Plus zo hoef je ook geen ‘goodbye’ te zeggen tegen jouw favoriete zomerjurkjes. Tricky trend? Welnee! Het is juist de meest veelzijdige trend aankomend seizoen.

Mixen en matchen!

Lees ook