1. Home
  2. Inspiratie
  3. Elke dag een ander jurkje

Elke dag een ander jurkje

Door Merel Van Hees - Maandag 27 Oktober 2014 | 17:29

De week in jurkjes | Jurkjes.nl

Wanneer kun je het beste dat zakelijke jurkje aantrekken en wanneer kom je goed weg met je nieuwe Adidasjurk? Wij hebben voor jou de week in jurkjes opgedeeld. Zo weet jij ’s ochtends precies welk jurkje je aankunt en heb je nooit meer dat ochtenddilemma!

Maandag
Maandag… Je zou denken: ‘een rustige start van de week’. Maar wat blijkt? Juist op maandag worden de sportscholen platgelopen, om de weekendluiheid en -pondjes kwijt te raken. De perfecte jurk voor deze dag is dus absoluut een sportief jurkje. Zo kun je na werk of school direct door naar de sportschool om een spetterende indruk achter te laten bij die spierbundel.

Dinsdag
Uit onderzoek is gebleken dat de meeste vergaderingen plaatsvinden op dinsdag. Dé dag dus om een zakelijk jurkje aan te trekken – het liefst een blauwe. Deze kleur staat namelijk voor kalmte en rust (welkome eigenschappen tijdens een presentatie) en is de meest productieve kleur om in te werken.

Woensdag
Meneer Zaagmans komt langs om het laatste deel van de werkweek in te luiden. Dat moet gevierd worden, en wel met een geel jurkje. Er is geen kleur die meer positivisme of optimisme uitstraalt dan geel. Geel stimuleert je hersenen en zet aan tot werklust. Precies wat we nodig hebben op de woensdag!

Donderdag
Donderdagavond is het koopavond. Niets leuker dan na het werk even de stad in te gaan om een hapje te eten en te shoppen met je vriendinnen! Alleen wat een gedoe is het passen van al die leuke items toch… Ga voor een basic jurkje – zo kun je (bijna) elk item supersnel aanschieten!

Vrijdag
Omdat de pret niet vroeg genoeg kan beginnen, duik je vrijdag na werk meestal direct de bar in voor een vrijmibo met collega’s of vrienden. Dus wat past nou beter bij de vrijdag dan de Little Black Dress? Zo’n klein zwart jurkje doet het én op kantoor goed, én in de kroegen die volgen. Klokslag vijf uur trek je je dancing shoes uit je bureaula, smeer je een veeg rood op je lippen en… off you go!

Zaterdag
Het weekend is aangebroken, en dat betekent FEEST! Op naar dat leuke tentje op de hoek. Óf sleep je vriendinnen mee naar die fancy bar, om wat heerlijke cocktails te nuttigen. En bij een cocktail hoort natuurlijk een cocktailjurkje!

Zondag
Bij lazy Sundays horen knusse, warme jurkjes, waar je helemaal in kunt wegkruipen. Denk aan de gebreide of longsleeve jurkjes. Bovendien hoef je vandaag hooguit de deur uit voor een zak kruidnoten en verse munt, waardoor de factor ‘sexy’ compleet te verwaarlozen valt. Vandaag woon jij in je sweatertrui, je mentaal voorbereidend op de sportsessie waar je morgen weer aan moet geloven!

Lees ook