1. Home
  2. Inspiratie
  3. Een primeur voor de HEMA!

Een primeur voor de HEMA!

Door Merel Van Hees - Zaterdag 27 September 2014 | 10:00

Voor de éérste keer – sinds de oprichting in 1926 – gaat HEMA een samenwerking aan! Het Nederlandse designers team MOAM heeft dé eer gekregen een 20-delige collectie te ontwerpen die te koop zal zijn bij het oer-Hollandse warenhuis.

Niet alleen voor de HEMA is het een primeur, ook voor het designerteam is dit het eerste commerciële project. MOAM staat voor mode Amsterdam en is een team bestaande uit net afgestudeerde mode-talenten met een unieke kennis van de mode-industrie. Zoals MOAM zelf zegt fungeren zij als een platform en incubator waarin talent wordt gevormd en ontwikkeld.

Collectie
De vier mode-talenten Dewi Bekker, Sanne Faber, Julie de Ruyter en Tess van Zalinge zijn ondersteund door grote namen uit de Nederlandse ontwerpwereld. Frans Molenaar, Claes Iversen en Olcay Gulsen hebben tips en tricks gegeven en er mede voor gezorgd dat het een eenvoudig maar unieke collectie is geworden bestaande uit onder andere een kokerrok, colbert en een chique pantalon. Natuurlijk kan een rookworsten T-shirt niet ontbreken want wie HEMA zegt, zegt rookworsten. Voor alle rookworsten liefhebbers; wees er snel bij want deze T-shirts hebben slechts een oplage van vier stuks per filiaal.

Vanaf 29 september ligt de MOAM collectie in 280 filialen in Nederland. Check de Facebookpagina van MOAM om te kijken naar welke winkel jij moet rennen om deze unieke kleding aan te schaffen. Geen tijd om naar de winkel te hollen? Vanaf maandag 29 september om 09:00 is de collectie ook online te bestellen op Hema.nl.

Wij hebben alvast de leukste items eruit gepikt en voor jullie op een rijtje gezet. Wil je de hele collectie zien? Klik dan hier!

MOAM x HEMA | Jurkjes.nl

1. Bomberjack € 29,95 | 2. Gebreide trui € 24,95 | 3. Rookworsten T-shirt € 14,95 | 4. Gebreid vest € 49,95

Lees ook