1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dresscodes bruiloftsgasten: dit is wat je moet weten

Dresscodes bruiloftsgasten: dit is wat je moet weten

Door Dionne - Donderdag 13 December 2018 | 12:53

De uitnodiging van een bruiloft valt op de deurmat. Je leest ‘inclusief dresscode’ en je vraagt je af hoe het ook alweer zat. Als er een dresscode voor de bruiloft is, dan moet je je er zeker aan houden. Misschien heb je geen mooie avondjurk of galajurk in je kast hangen, maar die kun je op verschillende plekken huren óf natuurlijk shoppen. Hoogstwaarschijnlijk staat het type dresscode niet op de kaart en gaat het bruidspaar er van uit dat iedereen dit weet, maar dit is helemaal niet het geval. Als je niet wilt dat je gasten underdressed op je mooiste dag van je leven arriveren, zet dit dan op de kaart! Lees snel verder over de verschillende dresscodes bruiloftsgasten. 

4x Dresscodes bruiloftsgasten

Je hebt een bruiloft! Een feestelijke gelegenheid met een lach en soms ook een traan (hello vows!). Op een bruiloft worden we geacht er feestelijk en chic uit te zien. Een goede voorbereiding is hierbij belangrijk, zoals bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de dresscode. Is de dresscode black tie, white tie of cocktail? Of mag het ook casual chique zijn? Je kunt alle kanten op met je outfit.

Dresscodes bruiloftsgasten

Beeld cc: Soraya Bakhtiar

Black tie

Black tie is nog steeds één van de formelere dresscodes. Heren worden verwacht in smoking en dames mogen kiezen uit een halflange of lange avondjurk. Laat je horloge lekker thuis, want dit is niet gebruikelijk om te dragen bij black tie.

White tie

Al eerder lazen we in ons artikel over de dresscodes voor een gala dat er voor white tie strikte regels zijn opgesteld en wordt daarom niet vaak meer toegepast. Dit geldt ook voor bruiloften. White tie komt vaker voor bij gala’s en andere formele gelegenheden. Mocht dit wel de dresscode zijn, dan moeten de heren in rokkostuum en vrouwen in een galajurk met handschoenen over de elleboog. Overdrijf niet met sieraden, houd het subtiel.

Tenue de ville

Dit is één van de meest voorkomende dresscode voor bruiloften. Bruiloftsgasten moeten netjes gekleed, maar niet super chic. De naam komt van kleding die je graag naar de stad draagt, oftewel stadskleding. Vroeger kleedde men zich nog formeel als ze de deur uit gingen. Bij deze dresscode kiezen dames voor pastelkleuren of andere lichte tinten en heren voor een grijs of blauw kostuum met stropdas. Pumps of platte loafers/ballerina’s en je outfit is af!

Casual

Deze dresscode betekent eigenlijk dat je zelf mag weten wat je aantrekt. De meeste mensen kiezen toch een net jurkje of pak uit. Voor de heren is een nette pantalon en blouse al goed. Deze dresscode komt steeds vaker voor. Nederland staat immers voor haar nuchterheid en daarom hoeft het allemaal niet super chic te zijn.

Er staat vaak op de uitnodiging ‘feestelijke kleding’ en dan mag je hieraan eigen interpretatie geven aan wat je aantrekt, zo lang het maar geen spijkerbroek is natuurlijk! Neem eens een kijkje in de categorie feestjurken voor nog meer leuke jurkjes voor naar een bruiloft.

Naast dat je een mooie jurk voor een bruiloft kunt kopen kun je wellicht ook een mooie designer jurk huren via Spinning Closet.

Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.