1. Home
  2. Inspiratie
  3. Dit zijn ze: de kersttrends van 2016

Dit zijn ze: de kersttrends van 2016

Door Sanne Van Der Ploeg - Donderdag 08 December 2016 | 17:40

Ook dit jaar zijn ze er genoeg: kersttrends. Ze zijn allemaal superleuk, dat wordt een moeilijke keus dus. Hou in gedachten: mixen en matchen mag altijd!

kersttrends 2016

Glitters

Al gehoord dat we een glitterige kerst krijgen dit jaar? Met een tof kerstfeest op de planning ga je natuurlijk all the way: inclusief glitterjurk. Je moet het wel durven, jezelf in zo’n eyecatcher wurmen. Bereid jezelf op z’n minst even voor op een overdosis aandacht.

Semi-subtiel kan ook: wie daar zin in heeft kiest voor een jurk met glitterdetails. En om het af te maken: glitterlippenstift. Ook o-zo on trend.

Shop de mooiste glitterjurkjes hier >>  

Metallic

Minstens zo shiny, maar een tikkie stoerder is metallic. Kies voor zo’n hoogglansjurk in een zilverblauwe tint en je bent de allercoolste ijskoningin. Tip: geef ook je nagels een laagje metallic.

Slipdress

Volgens ons mannenpanel is het reuzesexy, zo’n slipdress. En denk nou niet dat-ie puur bestemd is voor in de slaapkamer – over dat punt waren we allang heen. Kies voor een zijden, satijnen of fluwelen exemplaar – met wellicht een kantje – voor die extra feestfactor.

Capriblauw

Bij kerst denk je aan rood, groen, zwart, goud en zilver. Toch? Maar raad eens welke kleur dit jaar z’n kerstdebuut maakt? Blauw, en dan met name capriblauw. Blauwe glitters, blauw metallic; het kan niet op. Lekker opvallend en gewaagd, daar kunnen we wel wat mee!

Fluweel

De fluwelen jurk is natuurlijk al een tijdje een hit, dus het zat eraan te komen dat-ie deze kerst een hoofdrolspeler werd. En zo geschiedde. Comfortabel, feestelijk, warm, zacht en veelvuldig beschikbaar in (onder andere) kerstboomgroen en kerstbalrood.

Offshoulderjurk

Dacht je dat het na de zomer voorbij was met de blote schouders? Mis! De charmante, sexy offshoulderjurk gaat gewoon mee naar onze eindejaarsfeestjes. Gun die sleutelbenen de spotlight: haar de lucht in en eventueel een mooie ketting om je nek.

Heftig in zwart

Zwart kan altijd en overal, ook met kerst. Maar dit jaar is een LBD niet genoeg. Wil je zwart dragen? Dan moet je ook echt uitpakken. Denk: hoge split, borduurwerk van kristallen of andere opvallende details. Simpel zwart is een no-go deze kerst!

Shop hier de leukste kerstjurkjes >>

Lees ook