1. Home
  2. Inspiratie
  3. De shirt dress: hotter dan ooit

De shirt dress: hotter dan ooit

Door Dionne - Maandag 18 Februari 2019 | 11:25

De laatste jaren zie je bijna alleen nog maar oversized kledingstukken. Het liefst dragen we onze kleding een maatje groter en dat zie je ook terug op de catwalk en het straatbeeld. Dus, ben jij meer van de bodyconjurken? Sorry, but there’s something to love! Je hoeft je niet meer awkward te voelen als je een keer moet bukken en een shirt dress is appropriate op iedere werkplek. Of je ‘m nu combineert met kitten heels of juist met gympen. Wil je toch meer taille creëeren? Draag dan een old school tailleriem, want die mogen ook weer. Thank God.

Dit is een trend waar wij heel gelukkig van worden, want tijdens deze saaie maanden willen wij namelijk alleen kleding aantrekken met een hoge comfortfactor. Je kunt natuurlijk gaan voor kledingstukken in een paar maten groter, maar de oversized-look is meer dan dat. Het zijn namelijk kledingstukken die met opzet groot gemaakt zijn. Vind jij het lastig om een basic shirt dress te stylen, zonder dat je er helemaal in verdwijnt? Gelukkig mogen we je een handje helpen.

shirt dress

De shirt dress: zo kun je deze look het beste stylen

  1. De juiste proporties. Kijk, je wilt natuurlijk voorkomen dat je eruit ziet als een wandelende vuilniszak. Beperk je tot één oversized item. Een jurk is daarom lekker makkelijk, want je trekt er een mooie panty onderaan en de look is finito. 
  2. Je kunt beter een met opzet gemaakt oversized kledingstuk kopen. Want anders wordt het een vormeloos geheel en dat is allesbehalve modieus. Een oversized kledingstuk, expres zo gemaakt door designers, zit namelijk wijd op de goede plekken. Of je moet een goede vintage find hebben gevonden die perfect past bij jouw kledingstijl.
  3. Stijl met trendy accessoires. Een maxi shirt dress kun je goed combineren met opvallende schoenen, omdat het anders te basic wordt. Hoge booties in snake print, opvallende oorbellen en een mooie handtas staan geweldig bij een basic shirt dress.
  4. Draag met een dunne knit trui. Toch nog een beetje te koud? Draag de jurk dan met een dunne knit trui voor de stormy evenings. Kies bijvoorbeeld voor de kleuren zachtgeel, jade groen of lichtoranje om de trends voor komend seizoen te blijven volgen…
  5. De tailleriem. We noemden deze look eerder even, maar om meer taille te creëren kun je natuurlijk het beste de look stylen met een tailleriem. Enne, deze accessoire mag ook helemaal binnen de maximalisme trend blijven. De oversized tailleriem is namelijk ultra hip. Meer plooien in de shirt dress accentueert ook je taille! Just some advice…
Lees ook

Jurkjes.nl maakt gebruik van cookies. Doorgaan betekent akkoord.