1. Home
  2. Inspiratie
  3. Creepy: waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen

Creepy: waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk dragen

Door Joël Manoppo - Dinsdag 22 Maart 2016 | 17:11

Bruidsmeisjes zijn er in alle soorten, maten, stijlen en persoonlijkheden; dat weet iedereen die er zelf wel eens een is geweest, of de film Bridesmaids heeft gezien. Toch zijn de jurken die ze dragen vaak min of meer hetzelfde. Vreemd? Nou, er zit dus een (nog veel vreemdere) reden achter.

bruidsjurkjes

Duik even mee de geschiedenis in. Deze eeuwenoude traditie komt namelijk voort uit de Romeinse tijd, waarin alle bruidsmeisjes dezelfde bruidsjurk droegen als de bruid. Huh? Ja, echt. In de Romeinse tijd geloofde men sterk in demonen. Sterker nog: ze vreesden dat demonen of boze ex-lovers (what’s the difference) de bruiloft zouden verpesten. En wat doe je dan?

That’s what friends are for…
Dan trommel je je vriendinnen op en hul je ze in dezelfde jurk – om al die engerds te misleiden, zodat je in alle rust kunt trouwen. Ehm, that’s what friends are for? De regels werden pas in het Victoriaanse tijdperk aangepast. De bruid draagt nu een andere jurk dan haar bruidsmeisjes, maar de bruidsmeisjes dragen nog steeds (zo goed als) hetzelfde. We vragen ons trouwens af of de kindervariant van het bruidsmeisje vroeger óók om die reden werd ingezet…

Zelf bruidsmeisje?
Binnenkort zelf bruidsmeisje? Zorg er voor de zekerheid voor dat je álle zeggenschap hebt over je eigen jurk. Hier vind je de allermooiste jurkjes voor naar een bruiloft.
Ben je zelf de bruid? Check snel dit goede nieuws van ASOS.

Bron: Mentalfloss.com

 

 

 

 

 

Lees ook