1. Home
  2. Inspiratie
  3. Op zoek naar budget grote maten jurken? Dit zijn de mooiste items onder de €30,-

Op zoek naar budget grote maten jurken? Dit zijn de mooiste items onder de €30,-

Door Dionne - Donderdag 20 September 2018 | 09:24

Stel, je bent op zoek naar een mooie jurk, je hebt een curvy-figuur en weet niet welke jurk geschikt is om juist de sterke kanten van jouw lichaam te accentueren. Denk aan je mooie vrouwelijke heupen, je goede bilpartij en je prachtige boobs. Die curves mogen absoluut gezien worden! Er zijn een aantal kledingtips waar je rekening mee kunt houden, wanneer je zoektocht naar de perfecte budget grote maten jurk telkens maar niet slaagt. Natuurlijk moet je gewoon lekker dragen waar jij je fijn en on point in voelt, maar misschien helpen deze kledingtips je een handje.

Budget grote maten jurken

5x kledingtips budget grote maten jurken

1. De pasvorm van de jurk

Bodyconjurken of andere strakke jurken zijn niet aan te raden. Je kunt beter kiezen voor een groter getal op het label, dan voor een te strakke jurk. Getallen zijn maar getallen. Dus kies altijd de beste maat die past bij jouw lichaamsbouw.

2. A-lijn jurken

Door te spelen met taille, krijg je een super sexy vrouwelijk silhouet. Kies bijvoorbeeld voor een wikkeljurk met v-hals en laat een beetje huid zien, maar zorg altijd dat die jurk een duidelijke taille creëert. De v-hals zorgt ervoor dat je boezem mooi zichtbaar is.  Kies voor heels met een brede hak en je bent ready to go!

3. De juiste print

Een print met horizontale streepjes is misschien niet helemaal de juiste keuze voor jou, maar een verticaal streepje dan weer wel. Want? Zo lijk je langer en slanker. Win=win! Subtiele prints passen wellicht net iets beter, dan grote drukke prints. Dit komt omdat drukke en opvallende prints je groter doen lijken.

4. De nadruk leggen op

Breng kleuraccenten op de plekken waar je trots op bent, bijvoorbeeld je wangen, benen of je taille. Kies voor shape en accentueer de mooie kanten van jouw lichaam. Kies nooit voor kleding in de vorm van een zak.

5. Mooie materialen

De juiste materialen kunnen ook veel goed doen aan jouw figuur. Tweed, ribstof of ribfluweel is misschien beter om te vermijden, maar effen en gladde stoffen zijn een absolute aanrader!

Toch niet helemaal wat je zoekt? Bekijk hier alle jurken die passen bij een curvy body.

Lees ook