1. Home
  2. Inspiratie
  3. Bohemian jurk shoppen? Hippy modernism is back!

Bohemian jurk shoppen? Hippy modernism is back!

Door Dionne - Maandag 11 Februari 2019 | 10:20

De bohemian jurk komt iedere zomer in een nieuw jasje terug. Dit jaar zien we de bohemian jurk sensueler dan ooit: een maxi-lengte, sexy details en lichte stoffen. De  jurken die we voor aankomend seizoen zagen hebben ruches, gepofte mouwen en een bloemenprint. Net of je uit een sprookje stapt – ze worden niet voor niks ‘princess dresses’ genoemd. De jurk wordt gedragen met platte schoenen, want stiletto’s zijn uit de mode. In een lange zwierige hippie dress voelt iedere vrouw zich zelfstandig en onafhankelijk. En nee, deze vrouwen hoeven echt niet gered te worden door een prins op een wit paard.

 bohemian jurk

Bohemian jurk: creatief mixen en matchen

De term bohemian is ontstaan in de 19e eeuw in – hoe kan het ook anders – Frankrijk. Het woord bohemian komt van de arme kunstenaars, acteurs, schrijvers en muzikanten met een vrijgevochten levensstijl. Mensen die verschillende kunst uitoefenen en er een spirituele levenswijze op na houden. Tijdens verschillende reizen deden zij inspiratie op in verschillende culturen en samenlevingen. Echter, hoef je nu geen hippie te zijn om te kiezen voor een boho outfit. De eenvoud van de stijl en de levendige uitstraling heeft ons verliefd gemaakt en er voor gezorgd dat er minstens één boho jurk in onze kast moet hangen. Zeker in een ‘festival-cultuur’ als Nederland. Als je een liefhebber bent van kleuren en je ze ook creatief kunt mixen en matchen, is een boho touch alles wat je nodig hebt.

Bij Chloé zagen we de bohemian jurk in woestijn- en zonsondergang kinda tinten. Terwijl er bij Loewe juist gebruik werd gemaakt van botsende kleuren, maar waar je nog steeds happy van wordt. Denk aan geel met neon pink. Deze modetrend zie je in combinatie met grote sieraden, zoals amuletten, raffia accessoires en souvenirs die je op Ibiza kunt kopen. De look in een aantal woorden: zonovergoten tinten, neutrale kleuren, botsende geometrische prints, sjaaljurken, ambachtelijke gebreide stoffen en gehaakte schouderzakken. Klinkt goed, right? Wij hebben onze favoriete bohemian toppers op een rij gezet. Voor welk patroon ga jij aankomend seizoen?

Verliefd op bohemian jurken? Dan is de prairie jurk wellicht ook iets voor jou! Lees nu Western jurken: ga jij voor de Little House on the Prairie vibe? 

Lees ook