1. Home
  2. Inspiratie
  3. Athleisure mode: met deze sportieve jurkjes steel jij altijd de show

Athleisure mode: met deze sportieve jurkjes steel jij altijd de show

Door Dionne - Donderdag 29 November 2018 | 09:34

Dat mensen steeds meer reizen en iedere dag ver van huis zijn, vanwege werk en plezier is een feit. Er worden ook steeds meer activiteiten met elkaar gecombineerd. Van een professionele werkomgeving naar een etentje met je beste vrienden. Hierdoor wordt de vraag naar functionele mode steeds groter. Veel ontwerpers vertalen dit door in hun designs. Zo maken ze draagbare items voor elk weertype, waar makkelijk mee gereisd kan worden (zonder kreukels!) en zijn ze ook nog super veelzijdig! De collecties van merken als Selected Femme en Uniqlo hebben allemaal hun collectie uitgebreid met athleisure items. Heerlijk voor naar kantoor, sportschool en zelfs tijdens een feestje met vrienden.

We kiezen tegenwoordig voor comfort en dat is eigenlijk een heel goed teken toch? Voor Nederlanders staat comfort al heel lang op nummer één. Kijk naar het straatbeeld en je ziet niet vaak hoge hakken en mini-jurken voorbijkomen. Toch is de combinatie van athleisure sportkleding en stijlvolle mode alweer een tijdje op onze radar. Je kunt makkelijk een sweater dress van Adidas combineren met elegante enkellaarsjes. Deze verschuiving noemen we athleisure en sportswear. Maar wat betekent dat nu precies en hoe draag je het?

Functionele mode

Beeld cc: Lisa Hahnbüeck

Athleisure en sportswear

Athleisure is een trend die al zo lang gaande is, dat je het eigenlijk al een klassieker kunt noemen. In één zin wordt athleisure zo beschreven: “Athleisure is de trend waarbij het is toegestaan om sportkleding (of kleding die lijkt op sportkleding) op straat te dragen”. Deze trend is way back natuurlijk al ontstaan door hiphop sterren. Denk aan de fitgirl die je dag en nacht ziet in de sportlegging (ook als ze niet sporten), de yoga-outfit bij de supermarkt en modieuze huispakken. Celebs lopen er massaal in, maar ook de moeder op het schoolplein. Maar hoe vertaal je de athleisure trend door naar je eigen garderobe? Simpel eigenlijk. Draag de sweaterjurk met een modieuze pied-de-poule panty en je favoriete heels (sneakers mag uiteraard ook). Het is juist heel leuk om athleisure te combineren met klassieke items! We love it. 

Shop athleisure items hier

Toch niet helemaal wat je zoekt? Misschien zijn oversized jurken dan meer jouw ding!

Lees ook