1. Home
  2. Inspiratie
  3. 9x waarom basic jurkjes geweldig zijn

9x waarom basic jurkjes geweldig zijn

Door Darcy Oerlemans - Dinsdag 27 Oktober 2015 | 17:32

Jurkjes in allerlei kleuren, modellen en prints: tegenwoordig kan het vaak niet gek genoeg. Zo nu en dan is het daarom goed om terug te gaan naar het begin, naar het oermodel waar we zo dol op zijn, oftewel: terug naar de basic jurkjes. Waarom? Nou, hierom.

 

Gebreide basic jurk, nauwsluitend-gestreept, Beige, Maat: XS

C&A

€ 15,99

Gebreide basic jurk, met opstaande kraag, Grijs, Maat: XS

C&A

€ 15,99

Gebreide basic jurk, nauwsluitend, Zwart, Maat: XS

C&A

€ 19,99

Basic jurk met split, Grijs, Maat: M

C&A

€ 29,99

Basic T-shirtjurk, Groen, Maat: XS

C&A

€ 19,99

Basic T-shirtjurk, Blauw, Maat: XS

C&A

€ 15,99

1/ Je ziet er altijd goed uit in een basic
Het is namelijk praktisch onmogelijk om een misser te maken als je dat perfecte zwarte basic jurkje draagt. Overdressed of underdressed komt niet voor in het basic-woordenboek.

2/ Je bent binnen no-time aangekleed
Heb je je verslapen? Geen probleem. Je schiet gewoon je simpele jurkje aan en je bent klaar voor een nieuwe dag. Basic jurkjes zijn supermakkelijk te combineren; of je in de haast je gele vest of je grijze colbert meegrist zal je dus een worst wezen.

3/ Jij valt extra op!
Anders dan bij jurkjes met allerlei tierelantijntjes, staat met een basic jurk jouw knapheid vol in de spotlight. Alle aandacht dus voor jouw nieuwe kapsel, mooie donkere ogen of stralend witte tanden.

4/ Zeg vaarwel tegen lange passessies in te warme hokjes
Je hoeft in het pashokje niet meer eindeloos op zoek naar de juiste combinaties. Je weet allang dat je basic jurk goed staat bij die zwarte jas. En die blauwe hakken. En dat groene vest. Extra voordeel: zonder die wachtrijen bespaar je kostbare shoptijd.

5/ Ze maken je krachtig en elegant
Met een basic jurkje laat je zien dat jij geen opsmuk nodig hebt om jezelf goed te voelen. Kortom: dat je blij bent met wie je bent. Vandaar dat zakelijke jurkjes vaak ook zo simpel zijn: ze geven je een elegante, krachtige, zelfverzekerde uitstraling.

6/ Je kunt je favoriete basic jurk in elke kleur kopen
Want zeg nou zelf: als dat simpele jurkje in het zwart mooi is, dan is-ie minstens even mooi in het rood, groen en blauw.

7/ Basic jurkjes zijn goed voor je portemonnee
Anders dan trendgevoelige jurken – die je na een of twee seizoenen soms weer kunt wegdoen – blijven je basics voor altijd leuk. En dat vindt je portemonnee minstens even fijn.

8/ Je kunt overal basic jurkjes kopen
Met lege handen de winkel of webshop verlaten? Dat gebeurt jou nooit. Je kunt namelijk overal vinden wat jij zoekt: een simpel en tijdloos jurkje.

9/ Spice it up
Voel je je toch een beetje kaal in je basic jurk, dan pimp je je outfit makkelijk op met een opvallende ketting, een leuk jasje of een paar pumps in een totaal andere kleur. Er zijn oneindig veel mogelijkheden!

Lees ook