1. Home
  2. Inspiratie
  3. 8 nieuwe manieren om je jurk te combineren

8 nieuwe manieren om je jurk te combineren

Door Sanne Van Der Ploeg - Vrijdag 20 Januari 2017 | 14:47

2017 is het jaar van het ultieme mixen en matchen: high-end met low-budget, print op print of een romantische jurk met een stoer jack. Met andere woorden: 2017 is het jaar waarin mismatching simpelweg niet mogelijk is. Handig! Verder kun je je creativiteit de loop laten met dubbele riemen, grote oorbellen en meer. Ga er lekker voor zitten en lees onze stylingtips voor dit nieuwe jaar.

8 nieuwe manieren om je jurk te combineren

(In)gewikkelde sjaal

Grote kans dat je met dit koude weer buiten dagelijks je sjaal draagt. Maar wist je dat je ‘m ook heel fashionable binnen kunt dragen? Leg de sjaal vanaf de voorkant rond je hals, kruis de uiteinden op je rug en drapeer ze vervolgens over je armen. Ineens lijkt je jurk wel een kunstwerk!

Print op print

In 2017 mag je lekker los gaan met prints. Niks geen modeflaters of mismatching: hoe bont je het ook maakt, het kan gewoon! Wil jij al tijden je bloemenjurk rocken met overknee panterprintsokken? Grijp dan dit jaar je kans.  

Legging onder je jurk

Panty’s en maillots maken plaats voor leggings en trainingsbroeken. Een legging dragen als een broek, daar zijn de meningen nog steeds over verdeeld. Maar een legging (of stijlvolle trainingsbroek) onder je jurk wordt wel gewaardeerd in 2017. Ook gelijk een item dat verkrijgbaar is in veel prints: twee vliegen in één klap!

Laagjes zijn key

Laagjes, laagjes en nog meer laagjes: niet alleen lekker warm en praktisch, maar ook superstylish. Door te layeren geef je je outfit een hele nieuwe dimensie – een superhandige truc dus. Je kunt met de meest simpele items een bomb-ass look creëren! 

High-end x low-budget

Een jurkje van een luxemerk in combinatie met een tweedehands jack van de kringloop? Doen! Eerder was het not done om een high-end jurkje te ‘verpesten’ met een low-budget item, maar in 2017 is het dé manier om persoonlijkheid te showen.

Mannelijke items

Casual chic met een jurk in combinatie met een mannelijk item is HOT in 2017. Ga voor een oversized blazer over je maxi-jurk of een groot T-shirt van le boyfriend onder je slipdress. Naast dat het supergaaf staat, zit het ook nog eens heer-lijk!

Cone heels

Grote kans dat je vaak hakken onder je jurk draagt, en dat kun je rustig blijven doen. Wel is het tof om je megahoge hak in te ruilen voor een subtiele cone heel. Dit is de pump met een relatief lage hak in de vorm van een ijshoorntje. Een perfecte finishing touch voor bij je zakelijke of chique outfit.

Accessoires

Gek op veel accessoires om je look mee af te maken? Dan is dit jouw jaar! Zo is het bijvoorbeeld supergaaf om twee riemen te dragen, in plaats van één. Dan de oorbellen, die dit jaar zó groot zijn, dat ze meer zijn dan alleen een subtiel accent. En niet te vergeten de crossbody ketting: een schuine ketting, vaak met een minitasje eraan.

De leukste jurkjes shop je hier op Jurkjes.nl!

Lees ook