1. Home
  2. Inspiratie
  3. 4x Vakantielooks

4x Vakantielooks

Door Britte Kramer - Dinsdag 29 Juli 2014 | 13:53

Of je nu gaat luieren in Portugal, gaat feesten op Ibiza, met een cabrio door Italië gaat cruisen of een citytripje Londen hebt geboekt; er goed uit zien wil je waar dan ook. Jurkjes.nl struinde het internet af, om voor vier populaire bestemmingen de ultieme vakantielooks samen te stellen.

Italië: culinaire cruise per cabrio
In Italië staat iedere streek bekend om zijn eigen culinaire specialiteiten – kom op, we weten allemaal dat eten dé reden is voor deze bestemming – en om er zoveel mogelijk te proberen doorkruis je het land idealiter per auto. Wat zeggen we? Per cabrio!

De ideale jurk heeft halflange mouwen – tegen de ergste wind tijdens het rijden – en horizontale strepen. Jawel, want daarin lijk je dus slanker! Hoef je je niet zo druk te maken om een hapje buffelmozzarella, pancetta of gelato meer of minder. Eronder gaat een rood badpak, zodat je spontaan zee of meer in kunt rennen zodra je erlangs zoeft.

vakantielooks italie
Vero Moda GEMMA Jerseyjurk Wit € 19,95
Pull&Bear Boater Hat € 9,86
Motel Cutout Bow Swimsuit € 54,93
ASOS FAME Jelly Sliders € 14,08

Ibiza: van beach naar bar zwieren
In Ibiza draait het om het vinden van de ideale balans. Je wilt meegaan in de relaxte hippievibe, je wilt party, party, party, je wilt iets luchtigs, en tegelijkertijd iets luxueus. Op Ibiza is ‘boho-chic’ nog steeds aan de orde van de dag. Gelukkig maar, want deze stijl schrééuwt ‘vakantie’.

Zwierige lange jurken geven jou hét Ibizagevoel. Net als heel veel accessoires (lange kettingen, kralen, stenen!) de kleur goud en gekleurde prints. Vooral smaragdgroen en turquoise passen helemaal bij de sfeer van dit prachtige Spaanse eiland.

Vakantielooks Ibiza
Promiss Jurk Maxi Print Groen € 50,-
NLY SHOES Chain Metal Sandals € 22,95
Mango Contrasterende Lasergesneden Armband € 12,99
Violeta Ketting Met Kristallen Hanger € 14,99
Komono Dreyfuss Sunglasses Green Safari € 44,95

Portugal: luieren in luchtig wit
Af en toe een van de pittoreske dorpjes bezoeken is eigenlijk het meest uitputtende gedeelte van deze trip. Portugal is all about visjes eten aan het strand. Om daarna – en ervoor – heerlijk weg te dommelen in het warme zand. De zon lijkt hier overuren te draaien. Blijf dus uit de buurt van donkere kleuren als zwart, en ga mee met de locals, in luchtig wit.

Omdat je zoveel tijd doorbrengt aan het strand, en de zeebodem op veel plaatsen met akelige kiezels bedekt is, zijn waterschoenen een uitkomst. Gelukkig zijn die tegenwoordig weer helemaal verantwoord. Deze transparante, met glitter en hak, kun je gewoon aanhouden onder je sierlijke witte jurkje. Een transparante zonnebril én shopper – voor dat sporadische bezoekje aan de winkels, of voor je strandspullen natuurlijk – maken deze frisse look compleet.

Vakantielook Portugal

Vero Moda Korte Jurk Wit € 39,95
Juju Babe Glitter Heeled Jelly Sandals € 35,21
Ted Baker Shopper Large Icon € 39,-
Komono Lulu Sunglasses Clear € 44,95

Londen: hip citytrippen
Niet iedereen is even dol op strand. Hoeft ook niet. Je kunt je vakantiegeld pri-ma besteden aan een shopping spree in hip & happening Londen. Maar het is wèl vakantie en het stikt er van de leuke mensen, dus wees op alles voorbereid. Dat wil zeggen: trek een ’s zomers, maar Brick Lane-proof (lees: quirky) setje aan, voor terrassessies die zomaar uit kunnen monden in nachtelijke avonturen.

Liever geen zon op je gezicht? Natuurlijk kan je dan voor een pet gaan, maar let op: de zonneklep is weer helemaal je-van-het. Ook weer terug: sliders. In gewoon Nederlands: de badslipper. Ideaal voor de zomer, en verkrijgbaar in te gekke kleuren, zoals deze roze van Nike. De clutch is precies groot genoeg voor je essentials en voorkomt dus dat je je onnodig een ongeluk sjouwt, de hele nacht. (Stop je aankopen gewoon in een canvas tas en geef die af bij de garderobe.)

Vakantielook Londen

Motel Savannah Cold Shoulder Dress € 49,29
ASOS Straw Visor € 14,08
Nike Pink Benassi JDI Sliders € 16,90
Marc by March Jacobs clutch Marchive € 115,-

Lees ook