1. Home
  2. Inspiratie
  3. 4 Bijpassende jurkjes bij onze favoriete muziek

4 Bijpassende jurkjes bij onze favoriete muziek

Door Josha - Donderdag 06 Mei 2021 | 14:24

favo muziek

Mode en muziek gaan hand in hand. Al gaat muziek vaak over de liefde, het gaat ook vaak over de kleding die de hoofdpersoon in het nummer op dat moment aanheeft. Kleding kan veel herinneringen ophalen: het jurkje wat je aanhad bij je eerste zoen, of de partydress die je aanhad op een onvergetelijke avond uit. We zetten er enkele voor je op een rijtje. Wil je weten welke muziek nog meer aan mode gewijd is? Kijk dan hier.

Avondensemble in Lady in Red van Chris de Burgh (1984)

Een van onze lievelingsnumers is wel het liedje Lady in Red dat de soundtrack was voor de film Woman in Red uit 1984. Een echte klassieke filmover onvergetelijke liefde. De tijd dat we nog verliefd werden zonder dat er internet in het spel was klinkt zo ver weg. Toen we ons nog druk maakten om andere dingen dan het goedkoopste internet.  Als we iemand zagen naar wie we nieuwsgierig werden, zat er niets anders op dan diegene gewoon aan te spreken. Of heimelijk te achtervolgen, zoals hoofdrolspeler Gene Wilder doet met de dame in een rode jurk: de 80’s babe Kelly LeBrock.

Het minirokje in Short skirt / Long jacket van Cake (1998)

Meer uptempo is het trompetnummer Short skirt/Long jacket van de formatie Cake. De band beschrijft de ideale vrouw in de coupletten (slim, verstandig, mooie ogen), maar geeft in het refrein toe dat het ze maar om één ding gaat: een lange jas, met daaronder een kort rokje. Cake heeft veel grappige nummers, je kent ze wellicht ook van hun hit The Distance.

 

Trouwjurk in Wedding Dress van Mark Lanegan (2004)

Mark Lanegan maakte muziek met de allergrootsten der aarde (Nirvana, PJ Harvey, Nick Cave), hij heeft een doorrookte whiskey-stem maar is helaas nooit zo beroemd is geworden met zijn eigen muziek. Zijn stem gaat door merg en been en is zeker het luisteren waard.  In het mooie nummer Wedding Dress vraagt hij zijn geliefde haar trouwjurk nog een keer te dragen, en wel op zijn begrafenis. Lanegan is geen vrolijke Frans in zijn nummers, maar er staat nergens dat mooie muziek altijd vrolijk moet zijn. En nogmaals: check die stem!

 

 

Cocktailjurkje in Freakum Dress van Beyoncé (2009)

Mocht je een vrolijker nummer willen horen dan is Beyoncé altijd een goed idee. Wie kan er beter zingen over cocktailjurkjes dan B? Ga voor een leuk cocktailjurkje om te shinen als de clubs weer open gaan!

Lees ook