1. Home
  2. Inspiratie
  3. 10x waarom jij bruidsmeisje wilt zijn

10x waarom jij bruidsmeisje wilt zijn

Door Joël Manoppo - Dinsdag 07 Juni 2016 | 17:51

Superleuk, zo’n vriendin die gaat trouwen, maar toch kijken we altijd een beetje jaloers naar die Hollywoodfilms en celebritybruiloften. Waar het vriendinnenclubje van de bruid óók in een superromantische jurk wordt gehesen en vol de make-up in mag. Waarom hebben bruidsmeisjes in Nederland een maximumleeftijd van een jaar of zes? Kan iemand ons dat uitleggen? Wij pleiten voor dezelfde bruidsmeisjestraditie als in het buitenland, want bruidsmeisje zijn rocks – of je nou zes bent of zesenveertig!

bruidsmeisjes

1. Oefening baart kunst
Je mag in het wit! Naar een bruiloft! Die niet je eigen is! Dat is best heel bijzonder. Vooral omdat je óók nog mee mag lopen richting altaar. En je weet wat ze zeggen: oefening baart kunst.

2. Geen stress
Je hoeft je geen zorgen te maken om wat je gaat dragen. Als het goed is zoeken jullie als groep dat vér van te voren – samen met de bruid in kwestie – uit.

Zolang dit in Nederland niet de traditie is vind je hier héél veel mooie (unieke!) jurkjes voor naar een bruiloft >>

2. Verleden tijd
Omdat deze (creepy) redenen waarom bruidsmeisjes dezelfde jurk droegen als de bruid allang niet meer gelden.

4. Say cheese
Allemaal op jullie paasbest? Dat moet worden vastgelegd, voor eeuwig. Geen selfies of spiegelfoto’s, maar een fotoshoot met een professionele camera (of haar oom met spiegelreflexcamera). Als bruidsmeisje hoor je er helemaal bij, op zoveel mogelijk foto’s. (Daar moet sowieso íets fatsoenljiks tussen zitten!)

5. Ja, het mag
Eindelijk geen gezeur over copycats, want op deze dag is het geen probleem dat je dezelfde jurk draagt als nog vijf anderen. Je vormt zelfs een onwijs sterk team samen. De bruid zal omringd zijn door prachtige powervrouwen.

6. En dit ook
Overdag drinken, ‘s avonds drinken, je fancy kleden (visagiste en kapster included) en onwijs veel eten.

7. Who knows
Altijd al willen weten hoe een bruiloft is maar niet willen trouwen? Als bruidsmeisje voel je je (bijna!) net zo speciaal. Enne.. door dat de bruidsmeisjes vooraan mogen staan bij het gooien van de boeket heb je overigens extra kans om toch de volgende te zijn.

8. Q-time
Niet alleen ben je extra veel in de buurt van de bruid, ook spendeer je extra veel tijd met je beste vriendinnen. Wat een leuke verrassing is het als het eerst onbekende bruidsmeisje uiteindelijk een goede vriendin van je word!.

9. Feestje
Een bruiloft is altijd een mooi feestje maar als bruidsmeisjes ben je véél meer betrokken. Het wordt opeens jouw taak om een grote bijdrage te leveren aan dit geweldige moment in het leven van je vriendin/zus/nichtje/moeder. Hoe bijzonder is dat?

Heeft zij al een jurk? Dit zijn ze bruidsjurkentrends van dit seizoen >>

10. De bruidsjonkers
Van een bruiloft komt een bruiloft, vooral als jullie elkaar nog even snel ontmoeten voordat het feest kan beginnen. Wanneer hij dan in zijn tuxedo naar buiten stapt is het gedaan. That’s it, jij moet ook trouwen.

 

Lees ook