1. Home
  2. Inspiratie
  3. 10 tips om verkoudheid te lijf te gaan!

10 tips om verkoudheid te lijf te gaan!

Door Shelley Beekman - Maandag 30 September 2013 | 12:48

verkoudheid tips

Misschien heb je het al gemerkt, maar het is weer die tijd van het jaar dat iedereen ziek wordt. Zo’n paar keer per jaar heerst er een virus waarbij bijna iedereen last krijgt van verkoudheid, grieperigheid en nog meer nare kwaaltjes. Natuurlijk kun je jezelf opsluiten met alle ramen en deuren potdicht, maar daar wordt je baas – en jij zelf waarschijnlijk ook –  niet heel vrolijk van. Daarom hebben wij 10 tips om deze vervloekte verkoudheid te lijf te gaan. Om hem te voorkomen of om er zo snel mogelijk vanaf te komen!

 

1. Thee met honing. Niet alleen omdat het super lekker is, maar ook omdat honing een hele verzachtende werking heeft voor de keel.

2. Zorg voor warme kleding. Je kunt niet ziek worden van kou, maar als je weerstand wat lager is en er hangt een naar virus in de lucht kan kou zeker wel mede oorzaak zijn aan die verdomde verkoudheid. Bovendien willen we niet dat je kou lijdt.

3. Ze zeggen wel eens dat alcohol bacteriën dood…

4. Eet gezond en slaap voldoende! Vitaminen en mineralen geven je lichaam een boost, hierdoor is het beter in staat om het virus de deur te wijzen én werk jij nog een beetje aan je lijn. Bovendien zorgen stress en oververmoeidheid voor een lagere weerstand, wat de kans op ziek worden vergroot.

5. Handen wassen! Een paar keer per dag zodat je alle bacteriën van je afspoelt.

6. Vertroetel jezelf. Zeker als je die verkoudheid al te pakken hebt. Wees lief voor jezelf, neem een lekker bad, lak je nagels, doe een maskertje. Geef jezelf een beetje extra aandacht, misschien wil vriendlief je zelfs wel een massage geven.

7.  Een goede reden om uit de buurt te blijven van die collega die je eigenlijk toch al niet zo aardig vond. Je wilt natuurlijk niet dat hij jou óók ziek maakt.

8. Lekker stomen, niet alleen goed voor de verkoudheid maar ook voor je huid.

9. Kaarsjes, dekentjes, films en goed gezelschap. Als je je al een beetje grieperig voelt dan kunnen deze factoren zeker helpen om je weer een beetje op te peppen. Niemand wordt beter van eenzaam en alleen de hele dag in bed liggen met een verkoudheid.

10. Boek een ticket naar een warm land en blijf gewoon daar tot de winter voorbij is. Dé oplossing voor al je problemen.

 

Wat is jouw beste verkoudheid tip? Laat het ons weten!

Lees ook