1. Home
  2. Inspiratie
  3. Mosterdgeel en olijfgroen: dit zijn de leukste jurkjes in herfstkleuren

Mosterdgeel en olijfgroen: dit zijn de leukste jurkjes in herfstkleuren

Door Quirine Brouwer - Zaterdag 15 Oktober 2022 | 10:19

jurkjes herfstkleuren

Na een overdaad aan kleur en wit in de lente en zomer, mag het in de herfst allemaal wat donkerder en warmer. Mosterdgeel, olijfgroen en wijnrood: wij worden maar wat blij van deze herfstkleuren! Maar hoe combineer je ze?

Wij geven tips én zetten de leukste jurkjes in deze herfstkleuren voor je op een rij.

Wat maakt iets een herfstkleur?

Vaak weten we instinctief wel aan te wijzen of een kledingstuk een echte herfstkleur heeft. Maar waarom is dat dan een herfstkleur? Heeft de mode dat zomaar bepaald, of zit er iets achter? Nou, het antwoord zit ‘m vooral in moeder natuur. In de herfst wordt het buiten grijzer en donkerder, waardoor het kleurenpalet ook doffer en donkerder wordt. Maar dat betekent niet dat er in de herfst weinig kleur is. Integendeel: kijk maar eens naar de prachtige herfstkleuren in de bomen. Rood, geel, goud, oranje en bruin wisselen elkaar allemaal af. Net als de prachtige bruintinten van kastanjes, eikels en verse aarden. En laten we de donkergroene dennennaalden niet vergeten. Nu we dit zo opsommen, zie je ongetwijfeld gelijkenissen met de mode die momenteel in de winkels hangt.

Hoe combineer je herfstkleuren?

Leuk, al die warme aardekleuren, maar hoe combineer je die eigenlijk? Simpel: met elkaar! Vrijwel alle herfstkleuren gaan goed samen, omdat ze binnen hetzelfde kleurenpalet vallen. Voor een neutrale basis kun je voor beige of zwart kiezen, en dit kun je aanvullen met een meer opvallende kleur als groen, oranje of bordeaux. Of natuurlijk andersom: je gaat voor een statement met een mosterdgeel jurkje, en houdt de accessoires neutraal in bruin of zwart. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil!

Kleuren die je beter niet met herfstkleuren kunt combineren zijn spierwit (dit is een koele ‘kleur’ tegenover de warme tinten van herfst), pastels en neon-achtige kleuren. Een uitzondering zijn trouwens paars en violet, die je ook veel in de herfst ziet. Dit zijn wel koele kleuren, dus die gaan juist weer goed samen met wit, pastels en zwart.

De leukste jurkjes in herfstkleuren

Heb jij helemaal zin om je onder te dompelen in de warme tinten van de herfst? Dan hebben wij voor jou de leukste jurkjes op een rij gezet.

Lees ook